Palandöken offroad oyunları için 210 araç!

Hafta sonu Palandöken’de gerçekleştirilecek olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi geleneksel uluslararası macera offroad oyunlarına yine yüksek katılım bekleniyor. Her yıl özellikle kış sezonunda Türkiye’nin birçok kenti ile Rusya ve İran gibi ülkelerden binlerce turisti ağırlayan Palandöken Kayak Merkezi, BU hafta sonu yurt içindeki 42 şehrin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan gelecek 210 aracın yer alacağı off-road yarışlarına ev sahipliği yapacak. Organizasyon, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Erzurum Macera Off-Road Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenecek.

Kulüp Başkanı Lokman Toptaş, yaptığı açıklamada “Doğu Anadolu Bölgesinde ilk kez düzenleyeceğimiz oyunları için iki ayrı parkurumuz olacak. 2 bin metrede off-road araçları, 800 metrede ise ağır araçların mücadele edeceği parkurlar hazırlıyoruz. Türkiye’de daha önce yapılan off-road yarışlarında ortalama bin ya da bin 500 rakımın üzerine çıkılmamış ve gece yarışları yapılmadı” dedi ve ekledi; “Motor sporları olarak yaz aylarında 3 binin üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlıyoruz. Palandöken’de birçok faktör öne çıkıyor ve biz de burada motorlu sporların yapılıp, bu alanın kullanılabileceğini göstermek istiyoruz. Kış aylarında yaptığımız faaliyetlere bir yenisini ekleyip, buraya gelenlere Erzurum ve Palandöken’in tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Organizasyona tüm halkımızı bekliyoruz.” .

Ajansa ulaşan bilgilere göre, İstanbul, Kayseri, Tokat, Sivas, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kilis, Mersin, Adana, Osmaniye, Konya, Beyşehir, Trabzon, Ordu Ulubey, Düzce, Elbistan, Adıyaman ve Maraş ’ın yanı sıra Elbistan’dan da ekiplerin katılacağı yarışlar cumartesi gecesi başlayacak ve Pazar gün boyu sürecek.  | Murat Taşlıdağ, Ralli Ajansı, İstanbul, 20 Mart 2019 : 22.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top