Offroad’da polemik

Geçtiğimiz hafta Mühye’de yapılan sezonun ilk offroad yarışından sonra iki kulüpten karşılıklı açıklamalar yapıldı. Yarıştan sonra düzenlenen kupa törenine 54 Otomobil Sporları Kulübü (54 OSK) sporcularının katılmamasının kınandığı ilk açıklama, organizatör kulüp Andoff’un Başkanı Kemal Şahin’in tarafından facebook hesabından paylaşıldı. Açıklamada,  ‘16/17 Mart’taki  2019 Türkiye offroad şampiyonası 1’nci ayak yarışının Ankara’da gerçekleştirildiği anımsatıldı ve “organizatör kulüp olarak elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyorum” denildi ve devamında açıklama, şu sözlerle bitirildi; “Ödül törenimizde 54 Otomobil Sporları Kulübünün başkan ve sporcularının yapmış olduğu davranışın sportmenliğe ve dostluğa yakışmadığını bildirir, şahsım ve kulübüm adına kınadığımızı tüm offroad camiasına duyurmak isterim”

Ankara kulübünün paylaşımının üzerinden kısa bir süre sonra, 54 Otomobil Sporları Kulübü, sosyal medya hesabından karşı açıklama yaptı. Kulüp Başkanı Bilal Bakan imzası ile “54 Otomobil Sporları Kulübü duyurusudur” başlığı ile yapılan açıklama, “16/17 mart 2019 tarihinde Ankara’da Andoff kulübü tarafından düzenlenen 2019 ulusal off-road şampiyonası 1’nci ayak yarışında 54 OSK ailesini en güzel şekilde ağırlayan Andoff kulübüne canı gönülden teşekkür ederiz” cümlesi başladı ve devamında “54 OSK ailesi olarak ödül törenine katılmayarak göstermiş olduğumuz tepki, kesinlikle kardeş kulüp Andoff ailesine değildi ve bunu kendilerine beyan ettik” denildi.

54 OSK açıklaması “..bizim tepkimiz, yarışma direktörünün vermiş olduğu hatalı karar ve beyanlara idi, biz bu tepkiyi yarışan bütün arkadaşlarımızın haklarının korunması adına dostluğun, birliğin ve beraberliğin bozulmaması adına yaptık” diye devam edilerek şu sözlerle tamamlandı: “Bu tepkinin Andoff kulübüne karşı kesinlikle olmadığını kendilerine defalarca özür dileyerek söylediğimiz halde, bizim hakkımızda kınama yazısı yayınlamışlar, canları sağ olsun. Biz her zaman dostluk, kardeşlik, arkadaşlıktan yanayız. Bu sporun bir adım daha ileri gitmesi için uğraşan bir kulübüz, bunu da kimsenin bozmasına müsaade etmeyiz. 54 OSK ailesi olarak tekrar diyoruz ki, bizim tepkimizin Andoff kulübü ile uzaktan yakından alakası yoktur. Biz kimseyi kınamıyoruz ama bu açıklamalardan üzgün ve kırgın olduğumuzu beyan ederiz.” | 19 Mart 2019 : 17.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top