Offroad sezonu Mühye’de açıldı

Kenan Çarpışantürk-Harun Çarpışantürk

Türkiye Offroad Şampiyonası’nda yeni sezonun ilk startı Mühye’de verildi. 23 Ekibin kayıt yaptırdığı yarışın ilk gününde mukavemet (orman) etabı geçildi. Sabah kar serpintili soğuk bir havada başlayan yarışta ilk gün 9 km’lik orman etabı gün boyunca üç kez geçilirken, etapta kalan araçlar nedeniyle organizasyonda toplamda yarım saatlik gecikmeler (nötralizasyon) yaşandı. 2018 Marmara Baja Kupası 1’ncisi İstanbullu offroadçu Kenan Çarpışantürk, yeğeni Harun Çarpışantürk ile birlikte Nissan’ı ve yeni sponsoru ile katıldığı mücadelede ikinci etapta diferansiyel kırdı.

Serviste onarılan aracı ile günün son etabına sorunsuz başlayan Kenan Çarpışantürk, yüksek performansı ile göz doldurdu. Etabın ilk geçilişinde Denizlili Kenan Özsoy lastik patlatarak zaman kaybederken, Ankaralı İsmail Ayhan-Levent Köremezli ikilisi etabın her üç geçilişinde de en iyi zamanları yaparak, ilk günü lider olarak kapadılar. Gökhan Göç-Ergün Şatır ekibinin 2’nci olarak tamamladığı ilk gün sonunda Kenan Çarpışantürk-Harun Çarpışantürek ikilisi ise, üç etaptan ikisinde en iyi ikinci zamanları yaparak, yine ilk günün sonunda 3’ncü olarak kapalı parka ulaştı.

Mühye Offroad yarışında ikinci gün (yarın) yine Mühye köyündeki seyirci (kapılı) etap geçilecek. Saat 10’da ilk startı verlilirken, yağmursuz bulutlu beklenen Pazar günü boyunca dört kez mücadele edilecek olan etapta rekabetin daha sert geçmesi bekleniyor. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Ankara | 16 Mart 2019 : 18.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top