Sarıkamış’ta ilk zafer Ağaoğlu’nun

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yapılan 1. Sarıkamış Rallisi GP Garaj’ın Peugeot S 2000’i ile yarışan Hakkı Ağaoğlu-Erkan Güleren’in zaferi ile tamamlandı. 2020 Türkiye Ralli Şampiyonası aday yarışı olarak düzenlenen ve tamamen davet usulu 10 ekibin katıldığı rallide iki gün boyunca geçilen 5 özel etap sonunda Ağaoğlu-Güleren ikilisi 39 dakika 39 saniye 8 saliselik toplam zamanlarıyla en yakın rakiplerinin 1 dakika 20 saniye önünde finiş tak’ına ilk sırada ulaştılar.

Mitsubishi Lancer Evo 9 ile Uğur Soylu-Kerim Tar’ın 2’nci olduğu rallide yine Evo 9 ile Ersin Yücesan-Doğukan Topkaya ikilisi 3’ncü olarak podyum yaptılar. İlk gün start alan 10 ekipten 7’si finişi görebilirken, rallinin iddialı isimlerinden Volkan Işık ve Halim Ateş mekanik problemlerden, Fatih Kara ise takla atarak ilk gün kapalıya ulaşamadılar. İlk gün abandone olan her üç ekip te ikinci gün devam edebilmek için süpeRally kuralına başvurmadılar. Tamamen karla kaplı etapları ile Türkiye’nin Monte Carlo’su olarak tanımlanan kar rallisinde ilk gün seyirci etabı eriyen kar nedeniyle çamura dönünce ikinci günün parkuru değiştirildi.

AllahuEkber dağlarındaki zemini karla kaplı etaplarda çivili lastikleri ile ilk kar rallisi tecrübesini yaşayan ekiplerden Buğra Can Kılıç-Ali Emre Yılmaz ikilisi Fiat Egea ile 4’ncü sırada tamamladıkları rallide gençler kupasını kazanırlarken, Audi Quattro’su ile yarışa katılan eski başkan Demir Berberoğlu, kopilotu Okan Karaçam ile birlikte 6’ncı sırada finiş yaptılar. İlk gün geçilen ilk iki etaptaki en iyi zamanları sonrası en yakın rakibinin 33 saniye önünde ilk günü lider olarak kapatan Hakkı Ağaoğlu, S2000’i ile ikinci gün de üç etabın ikisinde de yine en iyi zamanları yaparken, rallinin beşinci ve son etabında Uğur Soylu en iyi zamanla etap finişine ulaştı. Federasyonun Kars kulübü Eksi 36 desteği ile düzenlediği Sarıkamış Rallisi federasyon tarafından gelecek sezonun ilk rallisi olarak planlandığı açıklandı. | 10 Mart 2019 : 17.54

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top