WRX’te güçlü kayıt listesi

Bugün açıklanan 2019 FIA Dünya Rallirallikros Şampiyonası kayıt listesi, şampiyonanın 10 ayağı boyunca rekabetin yoğun olacağını gösterdi. Rakiplerin kalitesi, çok kültürlü karışımı, henüz 5’inci yılında World RX’in gücünü vurguladı. 6 takımda toplam 16 pilot ve 8 farklı otomobil markasını temsil eden dört ferdi kayıt ile World RX’te şampiyonluk için savaşılacak. 11 ülkeden pilotlar şampiyonaya çok uluslu bir lezzet getiriyor. Liste, takımlar ve sürücüler arasında bazı tanıdık isimler içeriyor ve bir dizi genç pilotun da şampiyonaya damgasını vurma şansı sunuyor.

Şampiyonluk için güçlü iddialar olması, yeni kurulan Monster Energy RX Cartel takımı için Audi S1’lerde güçlerini birleştiren İngiliz Liam Doran ve Norveçli World RX yarışçıcı Andreas Bakkerud‘un birlikteliği dikkat çekici. Hansen kardeşler, 14 Avrupa Rallikros unvanıyla bugüne kadarki en başarılı yarışmacının pilotu Kenneth’in oğlu Timmy ve Kevin, Team Hansen MJP pankartı altında bir çift Peugeot 208 ile yarışacaklar. 26 yaşındaki Timmy, 2018 dünya şampiyonasını altıncı sırada bitirirken, İsveçli erkek kardeşinden 6 yaş küçük olan Kevin, geçen yıl 8’ncilikte oldukça etkileyici performans sergiledi. Marcus Gronholm’ün sahibi olduğu GRX Taneco takımı, iki kez Dünya Rallikros Şampiyonu olan Marcus’un oğlu Niclas Gronholm’in yanı sıra takım kadrosunda yer alan tercübeli Rus Timur Timerzyanov’a ile birlikte çift Hyundai i20 ile parkura çıkacaklar. 22 yaşında, eski bir Rallikros Şampiyonu olan Niclas, dört kez finale çıkarak fabrika dışı pilotların en iyisi olduğunu gösterdi.

Letonya’dan Reinis Nitiss, GRX Taneco’nun destek pilotu görevini seçilecek ayaklarda ortaya çıkaracak, ki bunlardan ilki önümüzdeki ay Abu Dabi’deki WRX olacak. 2018’de ilk başarılı sezonlarına dayanarak, Fransız GC Kompetition, 2019’da dört pilotla yarışacak. Profesyonel bir kayakçı olan takım sahibi Guerlain Chicherit, Renault Megane’deki İsveçli eski Avrupa Rallikros Şampiyonu Anton Marklund‘e katıldı. Gelecek vaat eden genç yetenek yarışması için bir yol oluşturma girişiminin bir parçası olarak,

GCK Akademi’de RX2, Fransasız Cyril Raymond ve Belçikalı Guillaume De Ridder var. Ocak ayında açıklandığı gibi, Letonyalı Janis Baumanis, Performance tarafından desteklenen bir Fiesta’da Avusturyalı Stard ekibini temsil edecek. İkinci bir Stard otomobilinde henüz isimlendirilmemiş bir pilot yarışacak. Dört bireysel kayıt, sürücüler unvanı için yarışacak ancak takım puanları almayacak. 2018’de World RX ve ARX yarışlarında yer alan Oliver Bennett, WRX’teki ilk tam sezonunda Xite Racing Mini Cooper’a pilotluk yapacak. 2018’de All-Inkl.com Munnich Motorsport için bir dizi World RX yarışı yapan eski DTM şampiyonu Timo Scheider, Alman ekibinin tüm sezon umudu olarak Seat Ibiza’da yarışacak.

IMG Motorsports Kıdemli Başkan Yardımcısı Paul Bellamy‘e göre, giriş listesinin gücü şampiyonanın sağlıklı durumuna işaret. “Bir araya koyduğumuz şey, dünya rallikrosu ile eşanlamlı isimler ve dünya şampiyonluğunu taçlandırmayı amaçlayan çok sayıda genç pilot içeren yüksek kaliteli bir giriş listesi. Bu, FIA Dünya Rallikros Şampiyonasının sağlam yapısını vurguluyor. Giriş listesi, hem takımlar hem de sürücüler için World RX’in cazibesini göstermekte. Motor sporlarının en zorlu ortamlarından birinde, bir dünya şampiyonluğunun övgüsünü arayan özel ekipler arasında sert bir rekabet için gerekli tüm malzemelere sahibiz. 11 Farklı ülke pilotu ve 8 otomobil markasını bir arada görebilmek, daha fazla baharat ve entrika katıyor”

Bellamy, “2019’da, taraftar cazibemizi genişletmeye çalışırken canlı yayın teklifimizi genişleterek yeniliklere devam edeceğiz” dedi ve ekledi; “Geçen sezon, canlı yayınlarla ilgili yarış hafta sonu başına 400 binden fazla görüntü çektik ve sosyal medya varlığımız büyümeye devam ediyor. Dünya RX’in doğası, en uzun sürenin beş dakikadan fazla süren kısa, tüm yarışları içinde yaşadığımız bu zamanımızda genç hayranlar için çok cazip.” 2014 yılında başlatılan FIA World Rallikros Şampiyonası (WRX), 5-6 Nisan tarihleri arasında Yas Marina Pisti’nde sezon açılış yarışında Abu Dabi’ye ziyaretleri ve Spa’da ünlü Eau Rouge’da gerçekleşen World Rallikros Supercars’ın titiz bir beklentisi ile 2019’da genişlemeye devam ediyor. World RX hafta sonu festivalinin doğası, 25-26 Mayıs tarihlerinde Silverstone’daki SpeedMachine hafta sonu dışında da bir çok yerde hayata geçirilecek. | Kaynak: WRX medya 6 Mart 2019 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top