Hansen ailesi World RX’te..

Hansen Motorsport Team Hansen MJP olarak 2019 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’na girişlerini resmen açıkladı. İsveç ekibi için heyecan verici bir bölümde, Timmy ve Kevin kardeşler bir çift Peugeot 208 Supercars ile yarışacaklar. World RX’te, 2014’teki kuruluşundan bu yana bugüne kadar süren bir güç olan Hansen Motorsport, 2015 Takım Şampiyonası dahil bir çok galibiyet aldı. 2019 Dünya RX yarışması, 14 FIA Avrupa Rallikros şampiyonluğunun sahibi olan takım, Kenneth Hansen tarafından İskandinavya kadro tarihinin en zoru olarak nitelendirilen bir dönemden sonra geliyor.

Kenneth, “Peugeot Sport’un, RX’den çekilme kararını izleyen aylar, bizim en zor anlarımızdı” dedi ve ekledi; “O zamandan beri, rallikrosa  duyduğumuz sevgimizden derin bağlılıkla Hansen Motorsport, bir takım ve bütçeyi bir araya getirerek Dünya RX’e geri dönmenin yollarını ve olanaklarını bulmak için neredeyse her fırsatını kullandı.”

MJP Racing’in sahibi Max J. Pucher şunları ekledi: “Kenneth ve ben 2019’da daha fazlasını yapmaya karar verdik ve harika bir andı. Kenneth bu konuda gerçekten çok çalıştı ve Team Hansen MJP’nin artık World RX’in bir parçası olduğu için çok mutluyum. 2019’da her zamankinden daha fazla rallikros için sabırsızlanıyorum.”

Timmy Hansen, her sezon Dünya RX sıralamasında ilk altıya girerek, 5 zafer ve 24 podyum ile sezonu tamamladı. 26 yaşındaki pilot, bu sezon büyük ödül için rekabete hazır; “Kasım ayında Güney Afrika’daki son yarışımızdan bu yana uzun bir kış geçirmiş gibi hissediyorum, bu yüzden Dünya Şampiyonasına geri döneceğimizi açıklamak harika” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Uzun süredir, gerçekten yapacağımızdan emin değildik, bu yüzden orada olacağımızı bilmek büyük bir rahatlama oldu ve şu an daha heyecanlı olamayacağım. Şimdiye dek açıklanan sürücülere ve ekiplere bakarak, çok iyi ve rekabetçi bir sezon olmaya hazırlanıyor diyebilirim. Birkaç yeni ekleme öngörülemezliği arttırıyor, ama çevremde harika bir ekip var, 208 WRX kendimi çok rahat hissettiğim harika bir araba. Önümüzde inanılmaz derecede yoğun geçen bir yıl var ama Abu Dabi’ye çıkmak ve ne yapacağımızı görmek gerek. Şimdi odaklanmamız gereken yeni hedefler var, yeni zorluklar, yeni yarışlar ve – umarım – yeni zaferler!”

Yaşına rağmen, küçük erkek kardeşi Kevin Hansen, rallikrosta 2013’e kadar uzanan uzun bir kariyere sahip. RX Lites Cup ve Supercars FIA Avrupa Rallycross Şampiyonasında ikincilikler ve yeni gelenler için 2016’da FIA Yılın Çaylağı Ödülü kazandı. O zamandan beri, 20 yaşındaki sporun en hızlı yükselen yıldızlarından biri olarak statüsünü belirlediği için Dünya Şampiyonası sahnesini sürekli olarak etkiledi. “World RX’e uygun bir aile takımı olarak geri dönmek harika hissettiriyor” dedi ve ekledi;  “Bunun gerçekleşmesi için çok çalıştık ve sonunda Hansen MJP takımı için bir pilot oldum. Vay – ne yolculuk yapıyorduk. World RX’de iki tam sezonun ardından, tam seriyi bulduğumu ve disiplinin en iyi sürücülerine rakip olabileceğimi hissediyorum. Bir sonraki adım podyum için zorlamaya başlamak olacak. Pek çok hızlı sürücü, ekip ve araç kaydolduğu için kolay bir iş olmayacak, ancak hedeflerime ve podyumlara ulaşabilirsem, neden ilk galibiyeti hedeflemeyeyim?”

Takım Müdürü Susann Hansen, World RX’e giriş için tüm parçaları tamamlamanın bir görev olduğunu yineledi. “Bir süre zihinsel ve duygusal olarak en dibinde idik, ama şimdi nihayet geri döndük” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Bu büyük bir rahatlama. Zor zamanlar boyunca, ortaklarımızdan, tedarikçilerimizden ve hayranlarımızdan aldığımız destek bizi çok şaşırttı ve başlangıçta nerede ise imkansız bir iş gibi görünmesine rağmen, adım adım ilerledik ve şimdi buradayız. Bu açıklamayı mümkün kılan harika ortaklarımız var ve yıl boyunca güçlü performansları ve kararlı bir unvan mücadelesiyle onları ödüllendirmeyi dört gözle bekliyoruz.” | Kaynak; Team Hansen Medya

6 Mart 2019 : 17.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top