WRX’te GCK 4 yıldız!

Fransız sporcu Guerlain Chicherit‘in kurduğu GC Kompetition (GCK), 2019 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda iki takımla yarışacak. GCK, şampiyonanın ABD ve Alman ayaklarında takımı üç araca çıkarmadan önce, 2018’deki ilk sezonuna katıldı. GCK 2019’da dört sürekli pilot içerecek şekilde operasyonu büyüttü. Chicherit GCK Megane RS’de ortak oldu. RX Avrupa Rallikross Şampiyonu İsveçli Anton Marklund, GCK Akademi ekibinin bir parçası olarak 2019’da takıma katılan RX2 Şampiyonu Cyril Raymond ve başarılı GCK Renault Clio RS’in 2019 sezonu için katılacak olan RX2 Şampiyonu Guillaume de Ridder. GCK, her iki takımın 2019’dan itibaren tüm Dünya RX yarış operasyonları için Fransız mühendislik şirketi FORS Performance ile anlaştı. Chicherit, genç sürücülere dünya şampiyonluk aşamasında rekabet edebilmeleri için bir fırsat sağlamak amacıyla GCK Akademisi ekibini yarattığını söyledi.

Dünya Rallikros Şampiyonası’nın büyümesine tanık olan ve genç sürücülerin Dünya Şampiyonası otomobillerinde gelişmesine yardımcı olma hedefi ile Chicherit, Akademiyi GCK’nın bir parçası olarak başlattı. Chicherit, “2019 GCK için gerçekten büyük bir yıl. 2018’de FIA ​​Dünya Rallikros Şampiyonası’na girdik ve GCK Megane RS’yi daha da geliştirmek için çok çalıştık. RX, rallikrosta yarışmak için sıfırdan tasarlanıp üretilen ilk otomobil. “Şampiyonaya şimdi dört araba ile girmek büyük bir adım. GCK Megane R.S’de rekabet etmeme izin veriyor. Son birkaç aydır birlikte çalıştığım Anton’la birlikte, aynı zamanda Cyril ve Guillaume’deki iki süper yetenekli genç sürücüyü Dünya Şampiyonası’nda geliştirmeleri için destekledi. Sezonun ne getireceğini görmek beni gerçekten çok heyecanlandırıyor” dedi.

2019’da GCK Megane RS RX’e geri dönme konusunda Anton Marklund (solda) şunları söyledi: “Temmuz 2018’den bu yana GCK ile temas halindeyim, önümüzdeki sezon için birlikte çalışmak için çok zamanımız oldu. 2018 sezonunun son üç yarışında GCK Megane ile yarıştım ve Guerlain ile birlikte araba için bir geliştirme listesi hazırladım. Sonra, FORS Performance bana kış aylarında GCK Clio’yu geliştirmek için yardım etmeyi teklif etti, bu da çok fazla zaman geçirmem ve arabaları çalıştıran ekiple yakın çalışmam gerektiği anlamına geldi. Bu sezonun önündeki tüm bu fırsatlarla, kendimi zaten takımda çok hissediyorum. Kış aylarında yaptığımız gelişim ve hazırlıklar ile 2019 sezonunda en iyi noktalar için yarışma şansımızın olduğundan eminim. Guerlain ve Bilstein’a güvenleri ve destekleri için teşekkür ediyorum ve sezona başlamak için sabırsızlanıyorum.”

2018’de FIA Avrupa Rallikros Şampiyonası’nda başarılı bir çaylak sezonunun ardından Fransız Raymond (sağda), ilk altıda yer almak için sürekli olarak rekabet etmeyi ve GCK Akademi programına başarı kazandırmak için yeni takım arkadaşı ile yakın çalışmayı hedefliyor. “2019 için vizyonum Supercars’taki sürüşümü geliştirmek ve iyi bir takım arkadaşı olmak” dedi ve ekledi; “Direksiyonun arkasındaki potansiyelimi, padokta da göstermek istiyorum. Hedefim her yarışın finalinde olmak. GCK Akademisine katılmak, kariyerimin gerçekten önemli bir anı. Sonunda FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nın yarış pilotu oldum. Gerçek olan bir rüya. Bu anı asla unutmayacağım.”

Guerlain Chicherit, GCK Akademisi kadrosunu tamamlayan Belçika’lı Guillaume de Ridder‘ı, 2017’de RX2’de yarıştığı geleceğe ait bir dünya rallikros yıldızı olarak tanımlandı. Bu fırsattan büyük heyecan duyan De Ridder, “GCK Akademisine katılmak benim için inanılmaz bir fırsat. Takımı temsil eden iki genç sürücüden biri olarak seçilmek harika bir şans. Motor sporlarında en üst seviyeye ulaşmak için çok çalıştığım ve sahip olduğum her şeyi (bazen bundan daha fazlası bile!) verdiğim yıllar oldu, bu yüzden hayalim nihayet gerçekleşti. Guerlain Chicherit’e ve tüm GCK ekibine bana verdikleri fırsat için teşekkür etmek istiyorum ve onlara doğru seçimi yaptıklarını göstermek için daha fazla çalışacağım. Çok heyecanlıyım ve böyle profesyonel ve hırslı bir ekiple çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu. |Kaynak; WRX medya

5 Mart 2019 : 17.27

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top