Meksika öncesi lojistik sorunlar

Hem arızalanan bir gemi hem de fırtına nedeniyle, Meksika Rallisi için takımların acilen ihtiyaç duydukları ekipmanların ülkeye gelişi rötar yaptı. Bu durumdan en fazla etkilenen Citroën, Michelin ve Total olurken, İsveç Rallisi sonrası ekiplere konteynerlerin Meksika’ya nakliyesi ile ilgili sorunlar olduğu bildirildi. İlk ciddi sorun, Le Havre’deki Fransız limanından kalkması gereken konteyner gemisinde arıza ile ortaya çıktı. Daha sonra ise fırtına nedeniyle gecikmeler yaşandı.

Bu arada bazı ekipmanlar Meksika’nın liman kenti Veracruz’da vardı, ancak burası ralli merkezi olan Leon’a 800 kilometre uzaklıkta. Pazartesi gecesi geç saatlerde açıklanan ilk teslimat ise işe yaramadı. M-Sport’ta lojistikten sorumlusu Ashley Fowler “Konteynerlerimiz geldiğinde hemen işe başlayacağız. Mekaniklerin arabalara bakabilmesi için Salı gecesi hazır olmalıyız” dedi ve ekledi; “Bence Citroën için durum daha kötü görünüyor. Çarşambaya kadar herhangi bir nakliye konteyneri gelmezse, yedek parçalara ne olacağı konusunda hiç bir fikrim yok.”

Citroën bu arada iki antrenman aracını ve bazı önemli yedek parçaları getirdi, böylece Sebastien Ogier ve Esapekka Lappi zamanında başlayabilecekler. Güvenlik gerekçesiyle çadırların ve jeneratörlerin ülke içinden kiralanması için de ekipmanın yarın akşama kadar Leon’a ulaşması umuluyor. Toyota’da ise durum rahat; altı konteynerin hepsi ülkeye ulaştı ve Meksika Rallisi’ne hazırlıklar planlandığı gibi yürüyor.

Bununla birlikte, ekibin rötarlardan etkilenmemesi tesadüf eseri. Ekipmanın sadece bir kısmı Avrupa’dan Meksika’ya gönderildi, gerisi geçen yıl Avustralya’da yapılan WRC son yarışından geldi. Hyundai de her şeyi netleştiremedi. Sadece ekipler ulaşım sorunlarından etkilenmedi. Acil iki ton ekipman hava taşımacılığı ile getirildi. Michelin’de de lastikler uçakla geldi. Ancak büyük bir sorun yakıt, burada ise çözümü yok. | Kaynak: rallye-magazin, 5 Mart 2019 : 16.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top