Lukyanuk ERC’de

Alexey Lukyanuk, Saint-Loc Racing’in Citroën C3 R5’i ile ERC unvanını korumak için parkura çıkmaya hazırlanıyor. 2018’de H-Racing’in Fiesta R5’i ile ERC tacını kazanan Rus rallici 2019’da arka arkaya rallilerde zafere ulaşırken, Bernard Darniche (1976-1977), Luca Rossetti (2010-2011) ve Kajetan Kajetanowicz’in (2014-2017) de bulunduğu altın listeye adını yazdırdı.

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, “Alexey’un gerçekten büyük yeteneklerini Avrupa Şampiyonası’nı kazandıran büyük yeteneklerini yeniden sergileme fırsatı elde edeceğini umuyoruz. 2019’a hedefi unvanı savunmak. Onları ERC’ye geri getirmek için onur duyuyoruz, bir kez daha zirveyi hedefleyen ERC Junior sürücülerine gerçek bir kriter sağlayacaklar.”

St Petersburg’da yaşayan Lukyanuk, “Yeni bir ekip ve yeni bir araba için bizim için çok büyük bir zorluk. Zor olacak ama herkes çok çalışmaya ve maksimuma ulaşmaya odaklandı. Ralli hakkında iyi bir tecrübeye sahibiz ve iyi bir ekibimiz var. Ne yapabileceğimiz, takıma ve hislere bağlı. Tabii ki kazanmak istiyorum ama öncelikle puan kazanmaya ve daha tutarlı olmaya da odaklanmalıyım. Geçen sene çok iyi bir iş çıkardık fakat yine de beklenmedik şeyler oldu, bu yüzden hızımızı güvenilirliğimizle birleştirmeliyiz. Kolay değil ama çok çalışacağız. ”

Craig Breen’i 2013-2015 arasındaki genel ERC klasmanında yönlendiren Saintéloc Racing’in Ralli Yöneticisi Vincent Ducher, şunları söyledi: “Saintéloc olarak, Lucas ve Alexey Arnautov’ı takıma davet etmekten mutluluk duyuyoruz. Zafere giden yolda geri dönmek istiyoruz, bu yüzden doğal olarak birkaç ay önce tanıştık ve en iyi sürücülerden biri olan Lucas’ın olanaklarını tartıştık. İki yeni C3 R5 ve Lucas ile yapacak çok işimiz var, ancak Citroën ve Michelin desteğiyle büyük ve heyecan verici bir mücadele olacak” dedi. Lukyanuk, geçtiğimiz ay ekip tarafından ERC1 Junior kategorisinde bir C3 R5 kullanacaklarını belirten İsveçli Saintéloc’ta Mattias Adielsson’a katılacak. | Kaynak: erc media 2 Mart 2019 : 11.41

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top