Tosfed Başkanı’nı seçiyor

Tosfed Olağanüstü Genel Kurulu Ankara’sa Meya Palas Oteli’nde yapıldı. Sabah 9’da başlayan genel kurula kayıtlı 200 delegeden yüzde 85 oranında 167’sinin katılımı ile yeterli çoğunluk sağlandığının tespiti ile genel kurul çalışmaları başlatıldı. Oluşturulan Divan Kurulu’na Eskişehir delegelerinden Nedim Aslan seçildi. Divan heyetinin yerini almasından sonra genel kurul programı delegelere okunarak oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.

Genel kurul çalışmalarına başkan adaylarından önce son başkan Serkan Yazıcı konuşmasında Ankara Öğretmenevi’nde yapılan genel kurulda zor şartlarda göreve geldiğini anımsattı. Serkan Yazıcı, Marmaris Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi nedeniyle görevi bırakmak zorunda kaldığını anlattı. Görev yaptıkları yıllarda spora kazandırdığı ivmeyi anımsatan Serkan Yazıcı, görevi seçimle üstlenecek olan yeni yönetimin sporu daha ileri götüreceğini söyledi.

Yazıcı’nın konuşmasından sonra, başkan adayları arasında varılan mutabakat sonucu konuşma için ilk söz Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı’na verildi. Vekil olarak görev yaptığı dönemde sporun hukuki alanda savunucusu olduğunu vurgulayan Eren Üçlertoprağı, 1,5 yıllık dönem için yönetim olarak üstlendikleri projeleri tamamlamak istediğini söyledi. Eren Üçlertoprağı’ndan sonra kürsüye gelen Mehmet Besler, konuşmasından önce delegelere sportif kariyeri ile ilgili bir video sunum izletti.

Konuşmasında hem sporcu, hem sporcu babası, hem de spor yöneticisi olarak tecrübesi olduğunu anlatan Mehmet Besler, motor sporları yönetiminde iz bırakacağına inandığını söyledi. Başkan olması halinde şeffaf bir yönetim sergileyeceklerini dile getiren Mehmet Besler, yönetim devamlılığı esasında mevcut projeleri güçlendirilerek devam ettireceklerini söyledi. Mehmet Besler’in konuşmasını tamamlamasından sonra, Eren Üçlertoprağı sataşma olduğu gerekçesi ile divandan söz hakkı istedi. Divanın oluru ile yeniden kürsüye gelen Eren Üçlertoprağı, Besler’in konuşmasından not aldığı birkaç satır hakkında düzeltme yapma gereğini duyduğunu söyledi.

Eren Üçlertoprağı’nın konuşmasını tamamlamasından sonra da Divan kurulu salonda seçim hazırlığına başladı. Eren Üçlertoprağı, son yönetim kurulunu aynen korurken, Mehmet Besler’in yönetimindeki isimler ise Yalçın Arsan, Mustafa Şairoğlu, Doğukan Manço, Ediz Atabey, Ahmet Demir, Osman Severi, Önder Dalkıran, Tolga Tomris olarak açıklandı. Genel Kurul çalışmaları oylama ile devam ediyor.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Ankara | 28 Şubat 2019 14.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top