Volkan Işık; “Limon satsaydım..”

 

Türk Otomobil sporlarında yakın tarihe damgasını vurmuş olan şampiyon rallici Volkan Işık, Ralli Dünyası Dergisi adına Faruk Atasoy’un konuğu oldu. Volkan Işık, kariyerinde yakalamış olduğu grafiğin devamının aslında var olduğunu söyledi ve ‘üzerine gidilebilirdi’ dedi. Sporu tabana yaymak ve daha ulaşılır hale getirmek için, sporun gelişimi adına başka adımlar attığını söyleyen Işık, 2012’de sporu bıraktığında 45 yaşımda olduğunu anımsattı ve sporu erken bırakmadığının altını çizdi.

Kariyeri ile ilgili olarak çok daha farklı hayalleri olduğunu ama şartların çok farklı geliştiğini belirterek, bugün dünya çapında başarı yapmış sporcuya sahip çıkıldığını söyledi. O yıllarda bir sigara firmasının harcadığı bütçeyi bu gün ülkemizde bir otomobil firmasının dahi harcamadığından şikayet ederek, sporda başarmak için insanın yeri geldiğinde hayatı ile ilgili risk de aldığını söyleyen Volkan Işık, sporda ortada ne cadının ne de kazanın kaldığını ileri sürdü. “Otomobil sporu bir imkân ama aynı zamanda bir rekabet sporu. Arabalar eşit olmayınca rekabet nerede?” diye konuşan Volkan Işık, halkın gözünde bu sporun hala ‘zengin sporu’ olarak görüldüğünü ve bunun aşılamadığını savundu.

WRC’nin ülkemize gelmesinin sporda büyük bir değişiklik oluşturmadığını düşünen Işık, daha önce de ülkemize geldiğini anımsattı ve “değiştirdi mi?” diye sordu. WRC’nin Antalya ve İstanbul’da yapılmasının otomobil sporunda bir şey değiştirmediğini tam tersine geriye bile gittiğini savunan Volkan Işık, “WRC’nin gelmesi spora bir fayda değil ama ülkeye ve bulunduğu bölgeye fayda sağlıyor” diye konuştu. Sporcunun en önemli problemini ‘sürdürülebilirlik’ olarak belirleyen Volkan Işık, “federasyon için sporcu değil, sporcu için federasyon var olmalı. Önce sporcuyu düşünmek gerekiyor” dedi ve ekledi; “sporcunun geleceği düşünülerek hareket edilmesi ve kuralları ona göre konulması gerekir”.

Kendisinin spor aşkına bu işi hedeflediğini ama bir bütünü oluşturmak adına işin ticari tarafını da yapmak zorunda kaldığını dile getiren Volkan Işık, “sistem kurmak, bir bütünlük oluşturmak için çaba sarf ettim” dedi ve ekledi; “atı bulurken meydanı, meydanı bulurken atı kaybettik. Bir türlü ikisini bir araya getiremedik.” Her zaman bu spora faydası olmak için uğraştığını ileri süren Volkan Işık, “amacım sırf para kazanmak olsaydı, otomobil sporu ile uğraşmak yerine limon satsaydım bugün holdingim olurdu!” diye konuştu. Faruk Atasoy’un keyifli bir Volkan Işık röportajının tam metnini Ralli Dünyası Dergisi’nin önümüzdeki sayısında okuyabileceksiniz. Ralli Dünyası Dergisi‘ne bugünden abone olarak sporun nabzını tutmak için burayı tıklayabilirsiniz.

24 Şubat 2019 : 19.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top