İsveç’te Neuville’den Lappi’ye tam puan

İsveç Rallisi’ndeki koşullar bu sefer özellikle zordu. Belçikalı Thierry Neuville ve Finli Esapekka Lappi benzer zor durumlardan şanslarıyla sıyrıldılar. İsveç’in sonunda Thierry Neuville aldığı sonuçtan yana tatmin olmadı. Geçen yılın galibi bu kez üçüncülükte kalan Hyundai pilotu “Bizim için zor bir hafta sonu oldu” diye özetledi ve ekledi; “Cumartesi öğleden sonra araba sürerken çok sorun yaşadık. Çok fazla hata vardı ve maksimumda gidemedik.”

İsveç’te Neuville’nin bir spin anı da özellikle hatırlanacak. 14’ncü etapta Neuville kar duvarına çok şiddetle temas etti ve ekseni etrafında döndü. Yine de Belçikalı şanslıydı, çünkü i20’si ile beyaz ihtişamda sıkışıp kalmak yerine, otomobil bir kez dikey ekseni etrafında döndü ve yarış yönünde durdu. Neuville sadece birkaç saniye kaybederek yarışa devam etti.

Citroen’in Finli pilotu Esapekka Lappi ise O’na göre daha az şanslıydı. Beşinci etapta Citroën C3 WRC yüksek hızda kaydı ve zıpladı. Lappi etabın gidiş yönünde değil de ters yönde kaldı. İlk önce arabanın yönünü döndürmek zorunda kalması Lappi’nin daha fazla zaman kaybetmesine neden oldu. Yine de Lappi, bu zaman kaybını memnuniyetle kabul ederdi, çünkü daha kötüsü olabilirdi.

Neuville, bu durumu gülümseyerek yorumladı: “Benimkisi dönme yeteneği, Lappi’ninki ise şanstı” dedi ve ekledi; “Ama ben ona 10 tam puan verdim, çok iyi görünüyordu.” Lappi nezaketle bunu kabul etti ve cevap verdi, “O’na yeteneklerin kar duvarlarından uzak kalarak ortaya çıktığını söyledim.”

| Kaynak; rallyemagazine 19 Şubat 2019 : 13.33

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top