Skoda’nın odağında Rovanpera var

Çek üretici Skoda, 2019 için planlarını Rovanperä ve 2018 WRC 2 şampiyonu Jan Kopecky üzerine kurguladı. Fabrika destekli yeni WRC2 Pro kategorisinde rekabete dahil olacak Rovanperä, geçen ay Monte Carlo Rallisi’nde Gus Greensmith‘in ardından WRC 2 Pro’da ikinci oldu. 18 yaşındaki Finli önümüzdeki hafta WRC’nin ikinci randevusu olan İsveç Rallisi’nde yarışacak.

Takım direktörü Michal Hrabánek, Kopecky’nin bazı WRC ayaklarında yer alacağı görünmesine rağmen, Skoda’nın müşteri programlarına daha fazla önem vermesi nedeniyle çalışma ekibinde özel Fabia R5 sürücülerine de sahip olacağını söyledi. inlandiya şampiyonu ve ferdi pilot Eerik Pietarinen, Skoda’nın İsveç’teki resmi ekibine dahil edildi.

Hrabánek şunları söyledi: “Ralli Finlandiya 2018’de WRC 2 kategorisini kazanarak, olağanüstü hızını ve yeteneğini kanıtladı. Diğer yetenekli ve hızlı Skoda müşterilerinin gelişimini yakından takip ediyoruz ve bazılarını seçilen WRC rallilerinde çalışma ekibimize entegre edebiliriz. ” Skoda bu yıl yeni bir evrim Fabia R5 sunacak.

Ancak otomobilin WRC lansmanı için bir tarih vermeyen Hrabánek “Son zamanlama henüz belli değil. Bizim için en önemli konu otomobilin tamamen gelişmiş ve hiçbir şeyden ödün vermeden rekabete hazır olduğundan emin olmak, bizim öncelikli sorumluluğumuz. Yeni bir otomobilin geliştirilmesindeki titizliğin mutlak önceliği var. 2019 ortalarında planlanan homologasyon nedeniyle, ikinci çeyreğin ardından arabayı tanıtabiliriz” dedi.

Kaynak: wrc.com 8 Şubat 2019 : 22.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top