Berkay Dubai’de çifte podyum yaptı

Lüksemburglu Dylan Pereira Yas Marina Pisti’ndeki Porsche BWT GT3 Cup Challenge Orta Doğu Kupası 4’ncü yarış haftasının ilk yarışında üstün bir  performans sergiledi ve 1’nci oldu. Pereira, bölgenin en zorlu yarışı olan Yas Marina mücadelesinde yeteneğini gösterdi. 21 yaşındaki Lüksemburglu, şampiyona lideri Al Faisal Al Zubair karşısında etkiliydi. Al Zubair, üçüncü sırada başlayan Berkay Besler‘e pozisyonunu kaybetti. Pereira, yarışın geri kalanında tempo arttırdı ve 7 saniyelik şaşırtıcı bir fark elde etti, ancak 6’ncı turdaki viraj kesme nedeniyle 5 saniyelik bir ceza getirdi. Yarışı 2’nci sırada tamamlayan Berkay Besler‘in ardından üçüncülük Ummanlı Al Zubair’in oldu.

Lüksemburglu Dylan Pereira, “yarış devam ederken hızımı saniyenin onda biri kadar arttırmaya devam ettim. Şimdiye dek, kupanın en zor hafta sonu oldu” dedi. Şampiyonluğa lider olan Al Zubair, ilk yarışta üçüncü oldu ve “bu benim için iyi bir başlangıç değildi ve ne yazık ki Besler çok iyi başladı. Önümdeydi ve iyi yarış çıkardı. Çok zorladım, bir hata yapmasını bekledim, ama olmadı” dedi. Al Zubair, sözlerini “Dylan’ı kutlarım, inanılmaz bir yarış çıkardı” diye tamamladı. Haftanın ilk yarışında Fransız JB Simmenauer 4, Ummanlı Khalid Al Wahaibi 5, İsveç’li Christoffer Bergstroem ise 6’ncı oldular.

Pazar günü yapılan 4’ncü haftanın 2’nci yarışında ise Ummanlı El Faysal Al Zubair, kariyerindeki 8’nci zaferi elde etti ve 1’inci oldu. Al Zubair, aslında damalıyı 2’nci olarak gördü ancak 18’nci, turda Dylan Pereira’ya yine 5 saniye ceza verilince Ummanlı podyumda zirveye çıktı. Lüksemburglu Pereira, 2.11.176’lık toplam zamanıyla 4’ncü haftanın ikinci yarışında damalıyı ilk gören isim oldu. Yas Marina Pisti’nde yapılan Porsche GT3 Kupası’nda en hızlı tur rekorunu alan Pereira 4’ncü haftadan çifte zafer hedefiyle yarışa başladı. Pereira, Al Zubair’e karşı 3.566 saniyelik farkı korumak için final turunda hızlandı, ancak Lüksemburglu beş saniyelik ceza aldı ve 1’ncilikten 3’ncülüğe geriledi. Damalıyı 3’ncü sırada gören Berkay Besler de rakibinin cezası sonrası 2’nciliğe yükseldi. Alman Koehler 4’ncü oldu.

Al Zubair “Açıkçası ilk bitirdiğim için çok mutluyum. Dylan bir virajı kestiği için beş saniye cezası aldığını öğrendiğimde ondan birkaç dakika öncesine kadar ikinci olduğumu sanıyordum. Gerçekten iyi bir yarış yaptı ve çok hızlıydı. Bu hafta sonundan memnunum; Birinci yarışta P3 ve bugün bir galibiyet. Şimdi odak noktam Bahreyn’deki 5.Tur” dedi. Pereira ise podyumda 3’üncülük kupasını aldıktan sonra: “dürüst olmak gerekirse, benim için daha iyi bir gün olabilirdi. Önce şaftım arızalandı, bu yüzden tam bir seans yapamadım, bu da sadece bir tur atmama imkan verdi. Neyse ki P1’i almak için başarılıydım. Yarışa da iyi bir başlangıç yaptım ve Al Zubair çok hızlı olmasına ve yarışın ortasında çok baskı uygulamasına rağmen, yarış boyunca önde kalmayı başardım. İlk önce, üç saniye önce bitirdim, fakat podyuma ulaştığımda, 18’nci turda viraj kesme için beş saniye bir ceza verildiği söylendi. Bu da beni 3’ncülüğe geriletti. Hayal kırıklığı var elbette ama bu yarışı ve geri döneceğim” diye konuştu.

Alman Leon Koehler 4, Fransız JB Simmenauer 5, Güney Afrikalı Saul Hack ise 6’ncı yer aldılar. Porsche BWT GT3 Cup Challenge Orta Doğu Kupası Al Faisal Al Zubair 263 puanla lider durumda bulunuyor. O’nun 222 toplam puanı ile Berkay Besler 2’nci sırada takip ederken, Fransız JB Simmenauer  178 toplam puanla üçüncü sırada bulunuyor. Porsche BWT GT3 Cup Challenge Orta Doğu Kupası, kalan iki tur için Bahreyn Uluslararası Yarış Pisti’ne gidecek.

5 Şubat 2019 : 09.55

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top