Monte Carlo’da son etaba salise farkıyla gidiliyor..

Citroen pilotu son şampiyon, Ogier, son etaba 4 salise farkla lider gidiyor

2019 Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Monte Carlo’da son etap olan ‘powerstage’ etabına Citroen’in son şampiyon Fransız pilotu Sebastien Ogier sadece ‘4’ salise farkla lider gidiyor! Rallinin geçilen 15 özel etabı sonrasında 3 saat 11 dakika 34 saniye 7 salise toplam zamanıyla liderliği elinde bulunduran son şampiyon, final etabından önce mikrofonlara yaptığı açıklamada arabadan tam randıman alamadığından yakınarak “ufak sorunlarımız var” dedi. Ogier, bir önceki etap sonunda ise liderlikte kendisini kovalayan Belçikalı rakibine karşı daha fazla baskı kurabileceğini söyledi.

Belçikalı 4 salise ile potada

Şampiyonun sadece 4 salise ardından güç etabına 2’nci olarak girecek olan Belçikalı rallici Thierry Neuville ise, aralarındaki ‘büyük savaşa’ vurgu yaptı ve “buz yüzünden motora fazla yüklenmek zorunda kaldım ve frenleri de kaybettim” dedi. Hyundai’nin başarılı pilotu, bir önceki etaptan çıktıktan sonra da lastiklerin erken ısınmasından ve bazı virajlarda fazla kaymadığından şikayet etti.

Rallinin La Cabanette-Col deBraus arasında bugün ikinci ve son kez geçilecek olan son etabı 14 km. Yeni takımı ile sezonun ilk zaferine imzasını atarak şampiyonluk unvanına yakışır bir zafer hedefleyen Ogier ile son iki sezondur kendisini kovalayan ve 2’ncilikten terfi ederek şampiyonluk hedefleyen Neuville arasındaki zor, çetin ve bir o kadar da renkli geçeceği belli olan ve ilk yarışta da açıkça görülen yakın ve zorlu rekabet, bugün TSİ saat 14.30’da başlayacak.

27 Ocak 2019 : 13.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top