Makinen; “İyi puanlar aldık”

Toyota Gazoo Racing Başkanı Shigeki Tomoyama, Monte Carlo sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “Geçen sezon, ikinci yılımızda üreticilerin unvanını kazandık, ancak birçok zorluk ve ayrılık yaşadık. Bu sezona başlamak için tüm ekip birlikte çalıştı ve açılış turu için hızımız ile tutarlılığımızı yeni bir seviyeye getirmek için, çok çalıştık. Her yıl yaşanan hızlı değişen yol koşullarına ek olarak, bu yılki Monte-Carlo’nun daha güçlü ve daha hızlı rakipleri arttı, şartlar çok zorlaştı. Bu zor koşullar altında bile, ekibimizin üçü de gerçekten iyi savaştı ve ralliyi süper heyecanlandırdı. Ott ve Martin, özellikle geçen yıl olduğu gibi, üstün bir savaş yeteneği sergilediler. Lastik patlatmaları yüzünden önemli ölçüde zaman kaybetmelerine rağmen, 7 etap kazanarak podyumda 3’üncü oldular. Jari-Matti ve Miikka, ralli boyunca sakince sürerek 5’inci oldular. Kris ve Seb, güç etabında inanılmaz bir hız sergilerken, Yaris WRC’deki ilk sürüşün tadını çıkardılar. Parlak diskleri bize bu sezon harika sonuçlar beklediğimizi gösterdi. Yaris WRC’nin ve üstün takım çalışmasının dengeli performansından ekibimizin bu yılki unvanları kazanmaya zorlandığını hissettim. Bu sezon Toyota Gazoo Racing ekibimize sürekli destek vermenizi istiyoruz.”

Takım’ın Finli efsane direktörü Tommi Mäkinen de yaptığı açıklamada “Bizim için ralli için harika ve çok olumlu bir sonuç oldu. Şampiyonluk için iyi puanlar aldık. Otomobilimizin güçlü performansını kanıtlayan buradaki 15 etaptan 9’unda en hızlı olduk. Kris’in performansı, özellikle bizimle olan ilk rallide etkileyiciydi. Sezonun geri kalanı için herkese bir uyarı gönderdiğini ve herkesin gözünü üzerinde tutacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Takımın Estonyalı pilotu Ott Tänak, 3’ncü bitirdiği Monte Carlo sonrası yaptığı açıklamada “Bu podyumdan çok memnunum” dedi ve ekledi; “Açıkçası Cuma’dan sonra böyle büyük umutlarım yoktu. Bunca zamanı asfaltta göreceli olarak kuru koşullarda yakalayabildiğimize şaşırdım. Bu sabah iyi bir yarış geçirdik ve sonrasındaki pozisyonumuzu korumak zorunda kaldık. Takımın asfalt ekibinden ve arabadan gerçekten çok mutluyum. Cumartesi ve pazar günleri mükemmel bir iş çıkardık ve kendimizle gurur duymalıyız.”

Takımın Finli pilotu Jari-Matti Latvala da yaptığı açıklamada “Tüm hafta sonu boyunca yakın bir mücadeleydi, ama elimden gelenin en iyisini yapamadığımı, söylemeliyim. Bugün dördüncü olamadığım için hayal kırıklığına uğradım. Fakat şimdi anlıyorum ki testlerde bir hata yaptım ve ralli için yanlış bir kurulum geliştirdim. Bu nedenle, arabam sürüş tarzımı çok fazla anlamıyordu ve güvende ama daha hızlı gitmek için uygun değildi. Ancak hatasız temiz bir hafta sonu geçirdik ve sezona başlamak için önemli olan bazı iyi puanlar aldık. Arabanın kazanabileceğini biliyoruz” dedi.

Takıma bu sezon son katılan İrlandalı rallici Kris Meeke, “Power Stage’i kazanmak, Toyota Gazoo Racing ile ilk rallimizi bitirmenin inanılmaz bir yoluydu. Bu hafta sonu sadece en hızlı zamanı belirledik. Diğer sürücüler hala pozisyonları için sonuna kadar savaştılar, bu yüzden Monte Carlo’dan artı 5 puanla ayrılmak harika. Bu hafta sonu sonuçlarımızı etkileyen teknik sorunlarımız oldu. Dördüncü olmamız, hızımızın gerçekten iyi olduğunu göstermek açısından iyi. Araba ile ilgili hissiyatım gerçekten çok iyi. Sonunda, her şey benim için bir araya geliyor gibi görünüyor, ama biz sadece bir ralli yapıyoruz, bu yüzden şimdi konsantre olmak ve İsveç’i dört gözle beklemek zorundayız” diye görüşlerini açıkladı | Kaynak; Toyota Gazoo media.

27 Ocak 2019 : 23.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top