Toyota’da moraller yüksek

Monte Carlo Rallisi’nde üçüncü gün sonunda Toyota Gazoo takımında morallerin yüksek olduğu gün sonunda yapılan açıklamalara da yansıdı..

Tommi Mäkinen; “Tüm sürücülerimiz için mükemmel bir gün oldu. Ott ve Kris özellikle gün boyunca sürekli hızlıydı ve Ott’in durumunda, her aşamada en hızlısıydı. Bence herkes böyle bir günün ardından iyi bir his veriyor ve yarın da önümüzde başka heyecan verici bir gün yatıyor. Podyumda olmayı ve belki de bize çok iyi puanlar getirecek 3-4’ncülük şansımız olduğunu düşünüyorum. ”

Ott Tänak; “Bugün güzel bir gündü. Öğleden sonra biraz daha zaman kazanmak için lastiklerle farklı bir şeyler yaptık. Sonunda biraz kazandık, çok değil, ama her bir adım yardımcı oluyor. Beni farklı bir şey yapmaya iten asfalt ekibim, çünkü karşılığını verdiler. Arabayı kullanmak güzeldi ve bana güven verdi. Setup’ları öğle servisinde değiştirmemize gerek yoktu ve her şey olması gerektiği gibi çalışıyordu. Önümüzdeki iki rakibe karşı neredeyse bir dakika kazandık ve yarın zorlamaya devam edeceğim.”

Jari-Matti Latvala; “Bugün üçüncülük için Sebastien Loeb ile büyük bir çekişmemiz oldu. İlk başta O öndeydi, sonra ben öne geçtim. Gün sonunda yine önde ama fark çok az. Onu arkamda tutabileceğimi umuyordum, ama şartlar değiştiğinde belki de o kadar güçlü değildim. Yarının etapları daha kuru olabilir gibi görünüyor. Kuru asfaltta çok fazla test yaptım, bu yüzden kuru koşullar için oldukça rahatım. Umarım bu bizim lehimize olur ve yarın Monte Carlo’daki podyumda olabiliriz.”

Kris Meeke; “Koşullar zor olsa da, bugün gerçekten çok zevk aldım. Yaris, sürmek için doğal görünüyor, istediğini yapıyor. Ben yavaş yavaş güven inşa ediyorum. Birkaç etapta Ott’un zamanlarına çok yakınız. 30 kilometreden fazla kar, buz, yağlı, kaygan şartlar sadece saniyenin onda bir saniyesi gibi farklar vardı, bu yüzden yerimden mutluyum. Araba hakkında daha fazla şey öğrenmeye başladım, ama doğal olarak gelecek için iyi bir uyarı veriyor. Güç etabına girdiğimizde, onu başaracağız ve ne yapabileceğimize bakacağız.” | Kaynak; Toyota Gazoo, 26 Ocak 2019 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top