Ogier ikinci günün lideri

Monte Carlo’da ikinci gün, etap iptali ile başladı. Valdrome-Sigottier arasındaki 20 km’lik 3’ncü etap güvenlik nedeniyle iptal edilerek normal etaba çevrildi. 24 km’lik 4’ncü etapta, en iyi zamanı Loeb yaptı, Neuville liderliği ele aldı. Etabı 5’nci zamanla geçen Ott Tanak, Belçikalı’nın ardından 2’nciliğe geriledi. Tanak, “lastikleri önceki etap için seçtik, bu yüzden bu SS için iyi bir seçim değildi” dedi. İkinci gün ortası servisi öncesi son etap olan 18.47 km’lik Curbans-Piégut’ten Ogier, en iyi zamanla çıktı, Fransız bu atağıyla gün ortası servisine 2’nci olarak geri döndü.

Tanak etap içinde durdu

Öğleden sonra aynı lup için dağlara çıkıldı. İlk geçilişi güvenlik nedeniyle iptal edilen Valdrome-Sigottier’in ikinci geçişinde Ogier best serisini sürdürdü ve lider ile arasındaki farkı 1.4 saniye kadar düşürdü. 24 km’lik Roussieux-Laborel etabının ikinci geçilişinde Ogier zamanını iyileştirerek yine en hızlı zamanla etaptan çıktı ve ikinci günün son etabı öncesinde ralli liderliğini ele aldı. Curbans-Piégut’in ikinci geçilişinde ise Neuville adeta kanatlandı ve lider ile olan farkını 2 saniyeye düşürdü. Ogier, etap sonunda buzlu bölüme dikkat ediyordum. Artık çivilerim de kalmamıştı ve çok kaygandı” derken, günün son etabından en iyi zamanla çıkan Neuville “Dürüst olmak gerekirse, iyi bir lastik seçeneğimiz vardı, ancak hata ile Ogier’e 19 saniye kaybettim ve fark daha büyük olabilirdi. Bu etapta tam bir güven vardı, casus ekiplerimizden gelen notlar gerçekten çok iyiydi” dedi.

Günün son, rallinin ise 8’nci etabında Toyota pilotları Tanak ve Latvala 2 ve 3’ncü zamanları yaptılar. Etapta jantı kırılan Meeke, etaptan 10’ncu zamanla çıktı ve günü 8’nci sırada tamamladı. Etap sonunda İrlandalı “Jant kırıldıkça susturucu ayrıldı, biz onsuz gidiyoruz, ama arabadan ve takımdan çok memnunum” dedi. 8’nci etaptan sonra klasmanda 5’nciliğe gerileyen efsane rallici Loeb, “Zor bir lastik seçimi yaptık” dedi ve ekledi; “zafer için değil, ama hala buradayız” Monte Carlo Rallisi’ne yarın (cumartesi) ve Pazar günü geçilecek 4’er etapla devam edilecek. | 25 Ocak 2019 : 20.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top