Tanak lider başladı

Ve, Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) yeni sezon sahnesi Monte Carlo’da açıldı. İlk gün (bugün) koşulan 20.76 km’lik La Bréole ile Selonnet arasındaki ilk etapta son şampiyon Sebastien Ogier, 1 kapı numarası taşıyan C3 WRC’si ile 13.12.6’lık zaman yaptı. Toyota’nın Estonyalı pilotu Ott Tanak, 10 saniye farkla Ogier’dan daha hızlı finişe ulaşıp ilk etap sonunda yarışın ilk lideri oldu. Etap sonunda Tanak “Koşullar çok zorlu, bu yüzden ilk etapta birkaç saniye hiçbir şey ifade etmiyor” dedi. Çivili lastikler ile güvende olduğunu söyleyen Ogier bir sonraki etapta daha hızlı olacağından emindi. İlk etabı Ogier’in 16 saniye ardından 3’ncü zamanla tamamlayan Neuville ise “tutuşun bu kadar iyi olmasına şaşırdım. Biraz daha kaymasını bekliyordum” dedi. İlk etapta Sunninen yol dışına çıktı.

İlk etabı 8’nci zamanla tamamlayan Jari-Matti Latvala “bu koşullarda arabanın çok yumuşak olduğunu düşünüyorum ve güven en iyisi değil”dedi. Etapta 9’ncu zamanda kalan Andreas Mikkelsen, “Finişe benzeyen bir işaret vardı, ben de tempo düşürdüm oysa gerçekte daha bir kilometremiz vardı” ve bunun bir hata olduğunu itiraf etti. Toyota’nın flash transferi Meeke, shakedown etap birinciliği ile yüksek moralle başladığı Monte Carlo’da ilk etapta da hızlıydı ve Tanak ile Ogier’in arasına girip 2’nciliğe yerleşti. Tanak’ın 5 saniye ardından, Ogier’in ise 5 saniye önünde yer edinen Meeke gibi afsane rallici Loeb de sürpriz bir zamanla ilk etapta 4’ncülüğe yerleşti.

Onların bu atakları sonrası Ogier 3’ncülüğe, Neuville ise 5’nciliğe gerilediler. Loeb, “yol çok kötüydü. Notlarda kesinlikle hiçbir şey yoktu, karla kaplı çok fazla viraj var. Gerçekten çok zordu” dedi. Kris Meeke de etap sonunda mikrofonlara Dürüst olmak gerekirse, tekrar direksiyonda olduğum için neşeliyim. Ay boyunca o anı bekliyordum. Araba güven veriyor” diye konuştu. 84 ekibin start aldığı Monte Carlo Rallisi’nde ilk günün ikinci ve son etabı Avançon ile Notre Dame du Laus arasında ve 20,59 km mesafede geçilecek. | 24 Ocak 2019 : 22.40

Skoda pilotu Rovanpera ilk etapta yol dışı yaşadı (Fotoğraf: ewrc)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top