Meeke’den yüksek moral

Meeke (ortada) Monte Carlo öncesi moral depoladı

2019 WRC sezonunun açılış rallisi olan Monte Carlo’da heyecan, bu sabah yapılan shakedown etabı ile başladı. 3.35 km’lik etapta 13 ekip için zaman tutuldu. Toyota’nın yeni transferi İrlandalı Kres Meeke, dört geçiş yapan isimler arasında saat 14 itibari ile üçüncü geçişindeki 1.56.8’lik zamanı ile en iyi zamanı kaydetti. Ogier, ilk zamanı ile 1 salise ardından 2’nci zamanın sahibi olurken, takım arkadaşı Lappi 4 salise farkla 3’ncü zamanı yaptı.

Kris Meeke, Yaris World Rally Car pilotu, 3.35km Gap testinde dünya şampiyonu Sébastien Ogier’i saniyenin onda biri kadar farkla geçti. Ogier’in takım arkadaşı Citroën C3’ün yeni transferi Esapekka Lappi, ilk üçte bir 4 salise farkla 3’ncü tamamladı. Meeke, “amacım sadece geri dönmekti. Bu ralli için sadece iki gün test yaptım” dedi. Citroën tarafından geçen Mayıs ayında takımdan ayrıldığından bu yana ilk rallisine katıldı. “Bu sabah startta düğmelere basmayı bile unuttum. İlk çıkışta biraz garip hissettirdi. Shakedown’da istediğiniz kadar test edebilirsiniz, ancak ralli ortamına girildiğinde her şey farklı geliyor. İkinci ve üçüncü geçişlerde daha rahattım.”

Ogier, rallinin startının yapılacağı ​​kasabanın hemen dışındaki kuru asfaltta yapılan shakedown boyunca en hızlısı isim oldu. Meeke 5 kez geçtiği etabın üçüncüsünde zirvede kaldı. Ott Tänak ve Jari-Matti Latvala 4-5 oldular. Thierry Neuville ilk 6’yı tamamladı. Ralliye geri dönen Sébastien Loeb 10’ncu zamanda kaldı ve hazırlıklarının ideal olmaktan uzak olduğunu kabul etti. Hyundai’ye Dakar’ı üçüncü tamaladıktan sadece birkaç gün sonra katıldı. “Ne yapabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok”  dedi ve ekledi; “Buraya karmaşık bir duruma geldiğimi, yeni bir araba ile bir ralliye başlamak ve yalnızca 1,5 günlük test yaparak geldiğimi biliyorum, bu yüzden karmaşık olacak. “Tamamen güvende olduğumu söyleyemem çünkü iki kez geçip ardından bunun gibi uzun bir rallide yarışmak için notlarımız mükemmel değil.” | Güncelleme; 24 Ocak 2019 : 17.07

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top