Ogier; “Monte, zor bir yarış”

Altı kez Dünya Ralli Şampiyonu Fransız yarışçı Sebastien Ogier, Monte Carlo Rallisi öncesi soruları yanıtladı.

– Yarışmaktan en zevk aldığın etap hangisi?

Col du Perty-Col Saint Jean’dan gerçekten çok keyif aldım. Her ne kadar bu yılki normal konfigürasyonunda çalıştırılmasa da, geçen yıl gerçekten şiddetli yağmurda yapılan Laborel’de biten test harika bir etap olmalı.

– Yarışlardaki en iyi özel, en iyi anın hangisi?

Bu zor bir soru çünkü benim birçok güzel anım var. Sanırım ilk kez 2009 yılında kazandığım ralliyi söylemek zorundayım çünkü bu benim ilk büyük uluslararası şampiyonluğumdu.

-Ya, en kötü anın hagisi oldu?

Bu, 2012’de S2000 ile olan. WRC’lere karşı oldukça sıra dışı bir performans elde etmek için genel olarak altıncı seviyeyi bitirmeye çalışıyorduk, ancak yarışımızı sona erdiren devasa kaza yüzünden belki biraz fazla zorladık!

-Seyirciler için önerebileceğin en güzel seyir noktası hangisi?

St Léger les Mélèzes parkurunda, yetkili bölgelerde kalmanız ve görevlilerin talimatlarını yerine getirmeniz şartıyla, sonu her zaman güzel bir nokta. Genel olarak konuşursam nokta (yer) gerçekten çok hızlı ve muhteşem bir uzunluğu var, o bölüme çivili kar lastikleriyle giriyoruz, oysa her zaman oldukça kuru.

-Rallide en çok hangi kısmı tercih edersiniz?

Palais Princier’da yarıştığımız son podyumu! Monte Carlo, sezon açılışı için özel bir atmosfere sahip ve çoğu zaman sonuna kadar yarışmaktan memnun olduğum zorlu bir yarış. Tabi ki kazandığım zaman daha da özel oluyor. Bunu söyledikten sonra, hala arabada en zevkli olan duygudur. Bu, özellikle kendinizi ifade etmek için doğru lastiklere sahip olduğunuzu bilerek bir aşamaya başladığınızda geçerli, çünkü her zaman böyle değil.

-Yolu Islak, nemli, buzlu mu yoksa karla kaplı mı tercih edersiniz?

Tutuş seviyesindeki değişikliklerle biraz karışım olduğunda ve hızınızı ayarlamanız gerçekten hoşuma gidiyor, çünkü o zaman gerçekten bir fark yaratabilirsiniz.

WRC’de Citroën Racing için yarışırken, Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia, ilk defa 2009 yılında Monte-Carlo’da bir araya geldi ve o yıl IRC’ye dahil olan rallide Peugeot 207 S2000 ile yarıştı. Julien Ingrassia, bunun çok özel bir yıl olduğunu hatırlatıyor. “BF Goodrich tarafından IRC’deki evdeki yarışa katılmak üzere seçildik. Yeni dünya ralli şampiyonu olmuştuk ama hala kariyerimizin başındaydık. Bu nedenle başlangıçta adım adım ilerlemeden ve Montauban sur l’Ouvèze – Eygalayes’deki karla kaplı yollarda hafta sonundaki tek etap zaferimizi elde etmeden önce tutarlılığa odaklanmaya karar verdik. Bu bizi genel klasman liderliğine ulaştırdı. Kelimenin tam anlamıyla Freddy Loix’i ele geçirmiştik, Col Saint Jean’e tırmanmaya başladığımızda yan yana, Laborel köyünden hemen sonra toplanıp çok sık görmediniz! Ama yine de gece ünlü Col de Turini’yi geçmek zorunda kaldık. Lucéram’da ilk uluslararası zaferimizi talep ettiğimizi karanlıkta fark ettiğimizi bugün gibi hatırlıyorum, kopilot için iş bitmedi, ancak çok daha sonra o anı gerçekten anlayabildim.” | 22 Ocak 2019 : 23.17

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top