Citroen Monte Carlo’dan umutlu

WRC sezonunun geleneksel açılış turu olan Monte Carlo Rallisi, sezonun tüm yarışları arasında ekiplerin karşılaştığı en zorlu mücadelelerden biri olarak biliniyor. Bunun bir nedeni de öngörülemeyen şartlarda düzenlenen bir kış rallisi olması. Citroen WRT takımının iki C3 WRC’si Sébastien Ogier-Julien Ingrassia ile Esapekka Lappi-Janni Ferm kullanımında rekabete katılacaklar. Citroën Total World Rally Team, kariyerinde 6 kez dünya şampiyonluğu olan takımın yeni ve en umut verici ekibine güvenecek.

Citroen Racing’in teknik ekibi, takımın yeni ekibinin olabildiğince km yapması ve sezona güvenle başlamasına yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Her iki ekip te mevcut geniş kapsamlı kurulum seçeneklerine geçmek için C3 WRC ile günde 200 kilometreden fazla bir mesafede üç gün süreli özel testler yaptılar. Monte Carlo öncesi kaygan, kuru ve ıslak asfalt ile kar ve buzda, yani Monte’nin tek bir etapta dahi hepsini barındırabileceği tüm koşullara uygun testler yapıldı!

Tüm bu çalışmalar Citroën’in bu sezon rekabete en baştan dahil olma konusundaki kararlılığını doğruladı ve yeni WRC galibiyetleri için işi sıkı tutuldu. Altı kez dünya şampiyonu ve Monte Carlo’da etkili bir isim olan Sébastien Ogier, takımın bu yarıştaki en büyük başarı umudunu temsil ediyor. Koşullara uyum sağlama yeteneğini birçok kez kanıtlayan Ogier, yerel etapları ve kavramadaki sayısız varyasyonları okuma konusunda adeta bir uzman. Bu yarışta daha önce üç kez yer alan Finli Esapekka Lappi ise, Fransız takım arkadaşı ile aynı tecrübeye sahip değil. 2018’deki etkileyici performanslarına dayanarak üç kez podyuma çıkma başarısı gösteren 28 yaşındaki Finli WRC’de yalnızca ikinci tam sezonunda kendisini geliştirmeye devam etme konusunda kararlı.

Citroën takım müdürü Pierre Budar, “Sébastien ve Julien, takımda bir kaç isimle tanış olmalarına rağmen, bu Esapekka ve Janne için geçerli değil ama yine de hızlı ve sorunsuz bir şekilde uyum sağladılar. Sezon öncesi zamanımızı 2019’a hazırlanmak, bir birlerinden bir şeyler öğrenmek ve ekibin mümkün olduğunca araca alışmasını sağlamak için kullandık. Monte-Carlo’da, arabada kendinden emin olmak kesinlikle önemli. Sébastien ve Julien’in bu ralliyi daha önce 5 kez kazanması ve geçen yıl burada 1’nci olarak bitirmeleri nedeniyle, açıkça dikkate alınması gereken bir güç olacaklar. Esapekka ve Janne bu sıra dışı etaplarda daha az tecrübeliler ve hiç şüphesiz daha temkinli bir yaklaşım benimseyecekler” dedi.

Citroën Yarış Teknik Direktörü Olivier Maroselli ise, “C3 WRC, süspansiyon tasarımı bakımından 2018 Monte Carlo’dan bu yana önemli değişiklikler geçirdi ve şimdi temel kurulumun iyi bir anlayışına sahibiz. Araba sürmesi daha kolay olan ve çeşitli kavrama seviyelerine uyum sağlayabilen bir araç yapmaya çalıştık. Hemen hemen her koşulda test ettik; kuru asfalt, kar, buz ve erimiş kar. Bu, otomobilin kullanımının öngörülebilir kalmasını sağlamak için düzene dikkat etmeyi içeren çapraz takılmış lastikler gibi çok çeşitli ayarları analiz edebileceğimiz anlamına geliyordu. Ayrıca ekiplerin rallinin bölümleri arasında ayarlayabilecekleri seçenekler üzerinde de çalıştık, bu yüzden ralliye hazır olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

Takımın yeni ve şampiyon pilotu Fransız Sébastien Ogier de, daha önce 9 kez katıldığı ve 2009’dan 2018’e üstüste 6 kez kazandığı Monte Carlo öncesi yaptığı açıklamada, “3,5 günlük testler boyunca çok farklı şartlar vardı, bu da oldukça iyiydi ve mümkün olan en iyi ayarları elde etmemizi sağladı. Duygularımız iyiydi, ancak yeni bir arabadaki ilk yarış için performans seviyenizi tahmin etmek her zaman zor. Her zaman yaptığım şeyi yapacağım ve hislerime güveneceğim. Bu özellikle doğru olanı, çünkü Monte Carlo yakalanabileceğin kaç yer olduğu göz önüne alındığında, sınırdan ziyade akıllıca sürerek kazanma ihtimalinin yüksek olduğu bir ralli. Her durumda, burada her zaman çok başarılı oldum ve bu tecrübelerimin bana tekrar yardımcı olacağını umarım!” diye konuştu.

Citroën Total WRT ‘nin Finli pilotu Esapekka Lappi de daha önce üç kez katıldığı ve en iyi sonucu geçen sene 7’ncilikle aldığı Monte Carlo rallisi öncesinde “tamamen kuru asfalt dışında, her şeyi deneyebildiğimiz için testlerimizden memnunum. Ekip ile kendime uygun bir setup bulduk ve arabada kendimi rahat hissettim. Bunları söylememe rağmen Monte Carlo Rallisi’nin hala sezonun en zorlu yarışı olduğunu söylemeliyim. Bu, şartların sürekli olarak değiştiği bir yıldan diğerine hiçbir zaman aynı olmadığından, büyük saygı ile ele almanız gereken bir yarış. Umarım podyumda savabilmek için geçmişte yeterince tecrübe biriktirmişimdir. İlk 5’e yaklaşmak benim için sezona iyi bir başlangıç ​​olur” dedi. | Citroen Medya, 19 Ocak 2019 : 17.08

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top