Meksika’da ROC zamanı!

Bu hafta sonu Şampiyonlar Şampiyonası Yarışı, motor sporlarının en iyi sürücüleri arasında Mexico City’deki Foro Sol’da özel olarak inşa edilmiş bir yarış pistinde gerçekleşecek. Londra Olimpiyat Stadyumu’ndaki 2015 Race Of Champions’ta kullanılan piste benzer olan parkur, ralli efsanesi ve ROC kurucu ortağı Michèle Mouton ve ROC Test pilotu Terry Grant tarafından tasarlandı. ROC Mexico, 19-20 Ocak 2019’da, Mexico City’deki Autódromo Hermanos Rodríguez F1 pistinin bir bölümünü oluşturan ikonik amfitiyatro olan Foro Sol’da yapılacak. Pistte F1, IndyCar, Nascar, RallyX ve Le Mans’ın muhteşem yarış otomobillerinde pilotların becerilerinin öne çıkacağı çetin rekabetler izlenecek.

Heyecanı daha da arttırmak için, pistte iki yarışçı yan yana fakat birbirlerinin ters yönlerine doğru start alacaklar. Yalnızca bir kazananın olabileceği, çoğu zaman sadece bir saniyenin kesirleri ile kazanın belirleneceği yarışlarda eleme turları, çeyrek finaller ve yarı finallerin ardından son iki sürücü final için mücadele edecekler. Şampiyonlar Şampiyonu’ unvanı için ROC başkanı Fredrik Johnsson, “ROC Meksika, çok özel bir yarış pistinde dünyanın en iyi sürücülerinden bazılarını rekabet edecek. Yeni pistimiz, üç yıl önce Londra Olimpiyat Stadı’nda ilk yarıştan bu yana hit oldu. İki araba ters yönlerden finişe doğru adeta uçmaktalar. Sadece sürücü becerisine dayalı ve zamanlar yine birbirine çok yakın olacak” dedi.

19 Ocak Cumartesi günü ROC Uluslar Kupası için mücadele edecek takımlar, A grubunda Alman takımı Sebastian Vettel-Mick Schumacher, Meksika takımı Esteban Gutierrez-Patricio O’Ward, diğer bir Meksika takımı Memo Rojas-Benito Guerra ile Fransa takımı Pierre Gasly-Loïc Duval’dan oluşuyor. B Grubunda ise Brezilya takımı Helio Castroneves-Lucas di Grassi, Meksika takımı Daniel Suárez-ROC Meksika Cumartesi kazananı, tüm yıldızlar takımı Enzo Bonito ile eROC galibinden oluşacak. C grubu Nordic takımı Tom Kristensen-Johan Kristoffersson, İngiltere takımı David Coulthard-Andy Priaulx,  ABD takımı Ryan Hunter-Reay- Josef Newgarden’den oluşuyor.

20 Ocak Pazar günü kurası çekilecek olan Şampiyonlar Şampiyonası’nda ise A grubu için 13 kez Formula 1 grand prix galibi  Büyük Britanyalı David Coulthard, dokuz kez Le Mans 24 Saat galibi Danimarkalı Tom Kristensen, 2018 Indy Lights Şampiyonu Meksikalı Patricio O’ward, 1C ROC Meksika Pazar galibi arasında ve Andy Priaulx; B Grubunda çifte FIA Dünya Rallikros Şampiyonu İsveçli Johan Kristoffersson, 2016-2017 Formula E Şampiyonu Brezilyalı Lucas Di Grassi, Amerikalı Josef Newgarden, Loïc Duval ile Helio Castroneves; C Grubu arasında 1B turu kazanan  dört kez F1 Dünya Şampiyonu Alman Sebastian Vettel, 2016 Nascar Xfinity Serisi Şampiyonu Meksikalı Daniel Suarez, 2012 Grup N Dünya Ralli Şampiyonu Meksikalı Benito Guerra, Memo Rojas ve Mick Schumacher 1C kazananı; D Grubunda 2019 yılında Red Bull Racing için F 1 pilotu Fransız Pierre Gasly, Sauber ve Haas’ın F1 pilotu Meksikalı Esteban Gutierrez, 2014 Indianapolis 500 kazanan Amerikalı Ryan HunterReay, Enzo Bonito ile 2019 eROC Şampiyonu arasında 1D galibi yarışacaklar. Ayrıca her gün başlamadan önce Meksikalı pilotlar Rubén García Jr, Panço Adı, Abraham Calderón, Martín Fuentes, Ricardo Triviño, Rubén Rovelo, Ricardo Sánchez ve Ricardo Cordero, ROC alanında bir yer kapmak için mücadele edecekler.

Şampiyonlar Şampiyonu, bu hafta sonu 30’ncu yılını kutlayan bir yarış. F1, Nascar, IndyCar, Le Mans ile RallyX de dahil olmak üzere motor sporlarının en büyük disiplinlerinden birçoğunu bir araya getiriyor ve aynı makinelerde başa baş mücadeleyi gerekli kılıyor. Foro Sol, 1988’den beri ROC’ye ev sahipliği yapan prestijli mekanları listesine katılacak. Pekin Kuş Yuvası ve Londra’nın Olimpiyat stadyumları, Paris’teki Stade de France, Londra’daki Wembley Stadyumu, Miami’nin Marlins Parkı ve tüm egzotik mekanların yanı sıra Bangkok’tan Barbados’a ve Riyad’a kadar.. Etkinlik, motor sporlarının her köşesinden küresel süper yıldızları cezbeden zengin bir kayıt listesine sahip. ROC’nin aynı makinelerinde dünyanın en iyi sürücülerinden bazıları yarışma şansına sahip olacaklar. Yarışmacılar, ROC’un sınırlarını zorlaması için özel olarak hazırlanmış muhteşem bir süper araba yelpazesinde piste çıkacaklar.

Başarmak için ise, bu makinelerde tecrübe sahibi olmaları, otomobiller arasında düzenli geçişler yapmaları ve tüm zor kazanılan becerilerini ortaya koymaları, sürüş tarzlarını uyarlamaları gerekiyor. Kalabalık seyirci kitlesinin seyir keyfi ile motor gürültüleri üstünlük sağlamak için birbirleri ile rekabet ederken, genellikle bir saniyenin kesirleri ile karar verilen zorlu rekabetler ile heyecan verici bir gösteri ortaya çıkıyor. Şampiyonlar yarışı iki günden fazla sürüyor: ilk olarak, sürücüler, ev sahibi Meksika da dahil olmak üzere, yerel takımlara karşı ROC Uluslar Kupası 19 Ocak Cumartesi günü, dünyanın en hızlı ülkesi olmak için karşılaşacaklar. Ardından 20 Ocak Pazar günü, Ekip çalışması ortaya çıktığında ve bireysel rekabetler için açık bir savaş olduğu zaman, şampiyonlar yarışının zamanı geldi demek olacak ama elbette hepsi bu kadar değil. Şampiyonlar yarışı, baştan sona durmak bilmeyen bir gösteri ve ayrıca dublör gösterileri ile DJ’ler, ponpon kızlar ve daha birçok eğlence sunuyor. Bilet fiyatları, iki gün için 1450 pezodan başlıyor.  | 18 Ocak 2019 : 22.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top