Flash | Mehmet Besler, başkan adayı..

Besler, 22 Eylül 2012’de ajansa verdiği röportajda üstteki sözleri sarf etmişti

Yaklaşan yerel idareler seçimlerinde Marmaris’ten belediye başkan adayı olacağı belirtilen Federasyon Başkanı Serkan Yazıcı‘nın koltuğuna bir diğer Bursalı şampiyon, Mehmet Besler talip oldu. Federasyonun üç dönem önceki seçimlerinde İsok Onursal Başkanı Satvet Çiftçi‘nin kurduğu ve sporun etkili isimlerini bir araya topladığı için ‘altın takım’ olarak tanıtılan aday kadroda kartingten sorumlu üye olarak yer alan ancak başkan adayı Satvet Çiftçi‘nin o dönem seçimi kazanamaması üzerine işlerine geri dönen Mehmet Besler‘in adı bir kez daha, üstelik bu kez başkan adayı olarak gündeme geldi.

(Ralli Ajansı arşivi)

Sosyal medya hesaplarından da paylaşılan bu gelişme karşısında ajansın yaptığı görüşme üzerine Mehmet Besler, gelişmeleri reddetmedi ancak ‘resmi açıklamayı başkanın resmi açıklamasından sonra yapacağını’ belirtti. Türkiye Ralli Şampiyonası’na bir dönem imzasını etkili bir şekilde atan Besler, kendisi aktif olarak yarışmayı bıraktıktan sonra tüm ilgisini oğlu Berkay Besler‘in yurt dışı yarışlarına verdi. Babası gibi ama kartingte Türkiye şampiyonluğunu bulunan Berkay en son yurt dışındaki pistlerde elde ettiği başarıyla gündeme geldi.

Yerel seçimlerde başkan adayı olacak kişilerin sorumlu oldukları kamu görevlerinden istifa etmeleri gerektiğinden federasyonun son başkanı Serkan Yazıcı‘nın da iktidar partisinin adayı olarak Marmaris’teki seçim çalışmalarına ağırlık verdiği yine kişisel sosyal medya hesaplarında Marmarisli hemşehrilerinin mesajlarına verdiği yanıtlara da yansıdı. Bu arada başkanın istifa edip siyasete yönelmesi üzerine ajans, federasyonu başkanlığı konusunda farklı nasıl bir yol izleneceğine dair farklı bulgulara ulaştı.

Bunlardan birine göre, başkan yardımcısı Eren Üçlertoprağı başkanlığında toplanacak yönetim kurulu kanun gereği iki ay içerisinde olağanüstü genel kurul çağrısı ve çalışması yapacak ve bu geçiş döneminde başkanlık görevi, önceki benzer örneklerinde olduğu gibi, yardımcısı tarafından emaneten sürdürülecekti. Belediye seçimlerinde istenilen sonuç alınamaması halinde ise, başkanın federasyona geri dönerek yine bir olağanüstü genel kurul ile başkanlığa geri dönmek isteyeceği ileri sürülüyordu.

Ancak, Başkan Serkan Yazıcı‘nın “belediye başkanı seçilmemesi halinde dahi federasyon başkanlığına geri dönmeyeceğini” yakın çevresine birçok kez ifade ettiği ve olağanüstü genel kurulda da başkan adayı olarak son yardımcısı Eren Üçlertoprağı‘nı destekleyeceği öğrenildi. Mehmet Besler‘in başkan adaylığına sıcak bakması sonrasında olağanüstü genel kurula iki adaylı gidilme ihtimali gündeme geldi. Mehmet Besler’in adaylık için sporun önde gelen isimleri ile İstanbul’da görüşmeler yaptığı ve nabız yokladığı da ajansa ulaşan bilgiler arasında yer aldı.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul, 16 Ocak 2019 : 21.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top