Dakar’da lider farkı açtı

Dakar Rallisi’nde 8’nci gün sonunda Toyota’sı ile Nasser Al-Attiyah, lideri olduğu otomobiller kategorisinde Mini’li Stéphane Peterhansel ile arasındaki farkı daha da açtı. Önceki gün nerede ise 25 dakika kaybederek gün klasmanda dördüncü sıraya kadar düşen Al-Attiyah, 8’inci etabın galibi olurken, Peterhansel ise 4’ncülüğe geriledi. Sébastien Loeb, Peugeot’u ile Al-Attiyah’dan 7,5 dakika önünde günü üçüncü sırada kapadı ama yarışın genel klasmanda Roma’nın 16 saniye ardından 3’ncü gidiyor.

Alman Giniel de Villiers’in kopilotu Dirk von Zitzewitz, “beklentilerin aksine, son derece zor bir sınav. İkinci bölümün tamamı sadece kum tepeciklerinden oluşuyordu ve organizasyon bizi en zor bölgeden gönderdi. Çok fazla yumuşak kum, araç ve ekip için büyük zorluktu.” dedi. Geçen yılın otomobiller galibi Carlos Sainz, Mini’si ile bu yıl ilk etap zaferi kazanmak üzereydi ancak yarım saat boyunca kumulda kaldı, daha sonra 45 dakika daha kaybetti. Diğer bir Mini ile yarışan Cyril Despres de yaklaşık bir saat kaybetti ama 5’nciliğini korudu.

Dakar’da 9’ncu gün Pisco-Pisco etabında 409 km gidilecek. Zitzewitz: “Bölgede bir kez daha çok özel bir etap olduğunu biliyoruz. Burada hızlıca yanlış rotayı izleyebileceğiniz bir çok koridor olduğunu hatırlıyorum. Kayalıklarda, kum tepelerinde ve tepelerde navigasyon zorlaşacak; kumların denize doğru gittikçe daha fazla gizlenmiş olması nedeniyle aracı kırmak da kolay” dedi. | Kaynak rallye-magazin

16 Aralık 2019 : 09.20

8.Etap sonrası otomobiller geçici genel klasmanı:
1.Nasser Al-Attiyah / Matthieu Baumel (QA / FR), Toyota, 29: 15.50 saat
2.Joan “Nani” Roma / Alex Haro Bravo (ES / ES), Mini, +46.29
3.Sébastien Loeb / Daniel Elena ( FR / MC), Peugeot, +46.45
4.Stéphane Peterhansel / David Castera (FR / FR), Mini Buggy, +53.30
5.Cyril Despres / Jean-Paul Cottret (FR / FR), Mini Buggy, +2: 15,27
6.Jakub Przygonski / Tom Colsoul (PL / BE), Mini, +2: 19.50
7.Martin Prokop / Jan Tomanek (CZ / CZ), Ford, +2: 56.03

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top