Dakar’ın en uzun etabını 8 saniye farkla Loeb kazandı

Dakar’da 2’nci gün 211 km normal etap ve 342 km özel etap ile en uzun ikinci gün geride kaldı. Çeşitli kum tepeleri, kumlu yolları ve plajları ile günün parkuru oldukça farklıydı. Ica’nın kum tepelerinin zorluklarını aştıktan sonra, ekipler Pasifik Okyanusu’na yöneldiler ve küçük kum tepeleri ve kumlu plajların üzerinden yüzlerce kilometre boyunca kıyıları takip ettiler. Kuzeye doğru giden daha hızlı bir bölüm, son 50 kilometrede Ocucaje tepeleri boyunca geçilen etap, en hızlı olan Sébastien Loeb tarafından kazanıldı. Loeb, San Juan de Marcona’daki uzun mola sırasında Peugeot 3008’nin yeteneğini dün gösterdi. Fransız, en ufak bir hata yapmadı ve Nani Roma’nın sadece 8 saniye önünde ikinci günün 1’ncisi oldu.

Giniel de Villiers, Stéphane Peterhansel’in kumulda yaklaşık 20 dakika kaybettiği ikinci günü 4’ncü sırada tamamladı. 2016’da etkileyici bir sonuçla kapatan Harry Hunt, bugün yetenekli olduğunu bir kez daha gösterdi. İngiliz, 2016 yılının sonlarındaki boyun travmasından sonra iyileşmek için hayli zaman harcadı, ancak bugün, kendisine bu yıl Sébastien Loeb’e bir takım arkadaşı olarak emanet edilen Peugeot 3008 DKR Maxi’nin nasıl kullanılacağını tam olarak bildiğini gösterdi. Hunt, bu yılki Dakar’ın ilk büyük sınavında ikinci gün sonunda 7’nci bitirmeden önce ilk etabı da 9’ncu tamamlamıştı.

Peugeot resmen yarışta olmasa da eski otomobillerinden ikisi yine de ilk 10’a girmeyi başardı. Stéphane Peterhansel, gün sonunda yaptığı açıklamada “gerçekten kötü bir yere saplandım” dedi ve ekledi; “Bizim için kolay bir etap değildi. Otomobilin içindeki bazı elektrik problemleriyle başladık: mikrofon yok, klima yok, silecek yok, hiçbir şey yolunda değil. Konsantrasyonumu biraz kaybettim ve çok kötü bir yere sıkışıp kaldım.Ama sonuçta mutluyuz çünkü Cyril bizim için durdu ve bizi dışarı çıkardı. Sonunda çok zaman kaybettik, ancak Cyril’in yardımı olmadan muhtemelen aynı yerde olacağımızı düşünüyorum, bu yüzden sorun yok ”. | 9 Ocak 2019 : 09.20

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top