Dakar’da ilk günün lideri Al Attiyah..

Dakar’da ilk gün geride kaldı. Başkent Lima’dan Pisco’ya gidilen ilk etapta 84 km’si özel etap, 247 km yol kat edildi. 100 Ekibin start aldığı ilk etapta bunlardan 96’sı etabın finişine ulaşabildi. Toyota Gazoo takımı adına yarışa katılan BAE pilotu Nasser Al Attiyah, 1 saat 1 dakika 41 saniyelik toplam zamanıyla ilk günü otomobillerde lider olarak tamamladı. 1 dakika 29 saniye ardından matador lakaplı İspanyol efsane Carlos Sainz 2’nci, 1 salise ardından da Jakub Przygonski 3’ncü oldular. İlk etapta ekipler kum ve kum tepelerini aştılar.

Seramonik törene ev sahipliği yapan Lima’yı Pisco’ya götüren ve California adı verilen coğrafi bölgede 84 kilometre özel etap Sebastien Loeb için iyi bir başlamadı ve efsane şampiyon PH Sport’un 2017 Peugeot 3008’i ile yarıştığı Dakar’da ilk gün altı dakikadan fazla bir süre önce kaybettiği ilk günü 13’ncü sırada tamamlayabildi. Eski WRC sürücüsü Martin Prokop da yaşadığı teknik problemler yüzünden 20 dakikadan fazla zaman kaybetti.

İlk günü dördüncü zamanla tamamlayan Adrien van Beveren, gün sonunda şöyle dedi; “gerçekten çok eğlenmedim, çünkü dürüst olmak gerekirse, atak yapmaya cesaret edemedim. Tehlikeli ve zor kum tepeleri vardı. Ayrıca kötü hatıraları geri getiren bir nehir yatağından da geçtik. Şimdi günden güne odaklanmamız gerekiyor.” Dakar’da bugün geçilecek olan ikinci etapta, Pisco’dan San Juan de Marcona’ya 324 km özel etap gidilecek. | 8 Ocak 2019 : 09.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top