Loeb; “Başarıya hala açım!”

2019 Dakar Rallisinin ilk etabı, yarından sonra (6 Ocak) dünyanın en tehlikeli maraton yarışı başlıyor. Redbull, sporcuları Sainz, Loeb, Walkner ve Nikolaev’in yarış öncesi son düşüncelerini paylaştı.Güney Amerika’daki yarışın 11’ncisinde, ekipler, zorlu ve büyüleyici bir rekabet için hazırlandı.

Bu yıl Mini John Cooper Works Buggy’de yarışacak olan 2018 otomobiller şampiyonu Carlos Sainz“geçen yıl kazandıktan sonra hazırlık yöntemimi değiştirmedim, sadece arabaya ve özelliklerine adapte olmaya çalıştım. Dakar hem fiziksel hem de zihinsel olarak sizi her yönden zorlar. Tüm gücünüzü ve ekibin gücünü gerekli kılar, bu nedenle zafer maksimum memnuniyet getirir” diye konuşurken, yakın zamanda öncesi test ettiği bir Peugeot 3008 DKR ile Red Bull sporcusu Fransız Sébastien Loeb (üstte), “kopilotum Daniel Elena ile bu yarışa katılmak çok zor bir işti. Kazanmak için hazırım ve umarım biz kazanırız. Kum tepelerini severim. Son üç yılda öğrendiğim hiçbir şeyi unutmadım ve hala başarıya açım!” dedi.

Dakar’ın eski galiplerinden motor şampiyonu Matthias Walkner “benim için biraz ek baskı var ama planım her zaman olduğu gibi aynı. Güvenli kal ve yarışta elinden gelenin en iyisini yap. Start pozisyonu, gün sonuçlarından daha çok önemli olacak” diye konuşurken, geçen yılın kamyon galibi Eduard Nikolaev de şöyle dedi, “rakiplerimizin podyumda yer almak için mücadele edeceğini biliyoruz. Iveco, Renault, Tatra ve diğerleri çok güçlü rakipler. Yıllar boyunca çok iyi tanımak zorundayız. Çok yoğun bir yıl geçirdik. Kamyonları hazırlamak, yarışmak, test etmek ve fiziksel eğitim yapmak. Şimdi ciddi bir sınav için Peru’ya gidiyoruz.” | Kaynak; Redbull Contentpool

4 Ocak 2019 : 22.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top