Dakar’a 130 otomobil katılacak

Dakar’da maratonu otomobil kategorisinde 130’dan fazla araçla 7 Ocak’ta Lima’dan start alacak. X-Raid Takımı, 13’uncu Dakar şampiyonu Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz (üstte) ve Cyril Despres gibi hepsi John Cooper Works’lerde yarışacak olan yıldızlarla podyumu hedefliyor. Toyota ise, özellikle Nasser Al-Attiyah ile kum tepelerinde her zaman en güçlü rakip olarak görülüyor. Öte yandan Sébastien Loeb ve Robby Gordon henüz yarış kazanmayı başaramasalar da podyum için bu kez şanslılar.

Dakar’ın tarihi yarışmacıların ve takımların egemen olduğu ve yarışta derin izler bıraktığı farklı dönemlere sahip. Mitsubishi, peşi sıra 7 yıl da dahil olmak üzere 11 yılda 9 unvanla en yüksek başarıyı kazanırken, Volkswagen, yarış 2009-2011’de Güney Amerika kıtasına geldiğinde kısa bir dönem parladı. Ardından X-Raid Mini takımı, yükselişe geçti ve 2015 yılına kadar tahtı kaptı. Peugeot, 1980’lerde saltanattan sonra ikinci kez ormanın kralı olmak için ‘rüya takımı’ ile parkurda kükredi. Şimdi, Arslan, artık yarışta değil.

‘Matador’ Carlos Sainz, üç yıldır X-Raid Mini JCW ile iştahını yüksek tutarken, Toyota da ilk zaferinin peşinde oyuna ciddi bir ateş gücü getiriyor. Bivouac’taki en havalı gülümsemenin sahibi olan Nasser Al-Attiyah da Dakar’ın en etkili kum sörfçüsü. 2016’da ilk çıkışından bu yana her yıl Dakar’a katılan Sébastien Loeb, bu kez PH-Sport özel ekibi tarafından hazırlanan bir P 3008 kullanacak. 2009’da 10 Dakar etabı kazanan ve podyumda bitiren Robby Gordon da Dakar’ın ustası. Amerikalı, kendisini büyülediği kadar sinirlendiren yarışa garajından yeni çıkan bir Buggy Textron ile katılacak.

2 Aralık 2019 : 21.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top