Dakar’ın başkenti Lima!

Peru’da koşulacak olan 4. Dakar, 6-17 Ocak tarihleri ​​arasında ülkenin güney bölgesinde, Lima’da başlangıç ​​ve bitiş ile birlikte 5000 km’lik bir parkurda düzenlenecek. Başkentteki resmi sunum sırasında, Dakar Direktörü, Etienne Lavigne, etkinliğe katılması beklenen tüm Perulu rakiplerini pratikte bir araya getirdi. Nicolas Fuchs, Gianna Velarde ve diğerleri şimdi hazır! Peru, 2012 yılında Dakar yıllarına yarışmacılar için göz kamaştırıcı bir finişle dahil oldu. Ertesi yıl Lima, yarışmacıların Ica kumullarıyla karşılaştıkları çok karmaşık bir başlangıçla rallinin başlangıcına ev sahipliği yaptı. Beş yıllık bir aradan sonra, geçen yıl Perulu çölünün daha derin bir şekilde keşfedilmesiyle kum doruğuna doğru yola çıktı.

Bu yıl ve uzun tarihinde ilk kez, Dakar farklı bir ülkede, Peru’da yapılacak… Lima’da, Peru Dış Ticaret ve Turizm Bakanı Rogers Valencia, San Isidro’daki Mincetur’da yapılan açılıştaki konuşmasında yarışın ekonomiye olan etkisinden bahsetti: “ Yarış sırasında mal ve hizmetlerde daha fazla talep görecek olan ilk önce Lima, Arequipa, Moquegua ve Tacna bölgelerini güçlendirecek ” dedi. Dakar’da 20 araçta mücadele edecek olan 31 Perulu yarışmacı, Ocak ayında topraklarında yarışacaklarını gururla dile getirdiler.

2017’de 12’nci olarak en iyi sonucu elde eden Perulu Nicolas Fuchs, “ Dakar bu yıl çok zor olacak, ama bu harika yarış için hazır olmak için çok çalıştım. Bu görevi üstlenmeye hazırım ”. Bununla birlikte, eski WRC pilotu olan yeni bir motosiklet yarışçısı Gianna Velarde, “gerçek şu ki, tüm bunlar benim için yeni. Motorda uzun yıllara dayanan tecrübem var ama Dakar’da her şeyin farklı olduğunu çok iyi biliyorum” diye konuştu. Genç sürücü kararlılığın Dakar’da başarılı olmanın anahtarı olduğunu söyledi. Dakar, 6 Ocak’ta Magdalena’daki seramoni ile başlayacak. 17 Ocak’ta Magdalena sahilinde sona erecek.

30 Aralık 2018 : 12.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top