Riva’da 8’nci kapı sendromu!

Kubilay Tüfekçi – Orhan Doğan (Detoro)

Marmara Xtrial Kupası’nın Riva’da yapılan son ayağına ikinci günün 8’nci kapı damgasını vurdu. İlk gün aynı etabı ters yönde ve 5 dakikanın altındaki tek ve en iyi zamanla tamamlayarak dikkat çeken Detoro’nun yapımcısı Kubilay Tüfekçi ve O’nun +5 dakika ardından diğer Detoro ile yine ilk günü 2’nci sırada tamamlayan takım arkadaşı Tarık Gökbay yarışın bugünkü etabında aynı (8.) kapıda yarış dışı kalarak büyük hayal kırıklığı yaşadılar ve yaşattılar. Yarıştaki en güçlü ve yapılı iki aracın aynı kapıda aynı nedenle takılması, Pazar günü parkurdaki rekabete tanık olmak için soğuk havaya karşın Riva’ya gelen çok sayıdaki yarış severini de görsel ziyafetten eksik bıraktı.

İki Detoro’nun aynı kapıda kalmasının ortak nedeni, kapı çıkışının duvar gibi geçişe izin vermemesi ve çamur içinde çakılı kalan araçların ön vinçlerinin de çekme baskısına dayanamayarak kırılmasıydı. Kupada iddiaları olmamasına karşın ve renkli keyifli bir gün geçirme düşüncesi ile katıldıkları yarışta, adı ‘Detoro çukuru’na dönen kapıda kalmaları yarışan ekiplerin de canını fazlasıyla sıktı. Yarışın prototip kategorisinde yarışan diğer üç ekibin aynı kapıyı farklı bir taktikle sorunsuz geçmeleri ise dikkat çekici bir ayrıntı oldu. Kubilay Tüfekçi, kendisi ve takım arkadaşı Tarık Gökbay’a geçit vermeyen kapıdan diğer iki Detoro’nun kayıpsız geçmelerini ajans için yorumlarken, ‘mekanik sporların here türlü sonuca açık olduğuna’ vurgu yaptı ve  ‘4’de 2 başarılı’ dedi.

İki Detoro’ya geçit vermeyen kapıdan kayıpsız geçen diğer iki Detoro’nun pilotları sol tekerlerini kapının sol tarafındaki yamaca vererek kendi güçleri ile çamurdan çıkmaları, yine Kubilay Tüfekçi’nin yorumladığı gibi ‘hiçbir ayrıntıyı göz ardı etmemek gerektiği’ gerçeğini gündeme taşıdı. Diğer taraftan, Prototip kategorisinde podyumdan uzak kalan Kubilay Tüfekçi ve Tarık Gökbay’ın aksine, diğer Detoro’larla yarışan Ali Fuat Bilgin ve Sedat Özkutlu ile Emirhan Kutlu podyumdaki kupaları kaldıran isimler oldular.  Prototip ve Extreme olmak üzere iki farklı kategoride toplam 15 ekibin mücadele ettiği Marmara Xtrial Kupası son yarışında  Extreme’de bir ekip yarışı bitiremedi, ancak kategorideki diğer 4 ekip ile prototipteki iki ekip, geçemedikleri kapılardan dolayı hesaplanan cezalarla klasmanda sıralandılar. | Aydın Hoşgör, Ralliajansı, İstanbul,

23 Aralık 2018 : 18.40

Tarık Gökbay – Bülent Gültekin (Detoro)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top