Kupa, Çarpışantürk’lerin!

Kenan-Harun Çarpışantürk’ler, Marmara Baja Kupası’nın ilk sahibi oldular..

Marmara Baja Kupası’nda Kenan Çarpışantürk-Harun Çarpışantürk ikilisi şampiyon oldu! İPSK, Bask ve son olarak ta İsoff tarafından düzenlenen üç ayaktan oluşan Marmara Baja Kupası’nın bugün tamamlanan üçüncü yarışında Nissan Xterra’ları ile toplamda 4 saat 29 dakika 17 saniye ile 3’ncü olarak finişe ulaşan Çarpışantürk’ler, bu yıl ilk kez düzenlenen Marmara Baja Kupası’nın ilk sahibi oldular. İstanbul Offroad Kulübü tarafından düzenlenen üçüncü ayak yarışında kazanan ise 4 saat 1 dakika 12.6 saniye toplam zamanıyla  Maveric X3 ile yarışan misafir Bulgar ekip Tsanko Tsankov-Zomitsa Todorova ikilisinin oldu. Bulgar ekibi aynı zamanda SSV 1 sınıfında 1’ncilik kupası ve ayrıca iki farklı etabın en iyi zaman kupaları ile eve bolca kupa ile döndüler. 20 Ekibin kayıt yaptırdığı İsoff  baja yarışında 17 ekip start aldı, iki günlük zorlu orman etaplarından çıkmayı başarabilen 8 ekip finiş gördü ve kupaya puan taşıyabildi.

Yarışın iki farklı orman etabı, iki gün boyunca ekipleri hayli zorladı. Mekanik problemler yaşayan birçok ekip zaman cezaları alarak rekabetten birer birer koptular. Marmara Baja’nın ilk sezon kupası ile eve dönmek isteyen Kenan’lar arasındaki rekabet, son yarışa lider gelen Kenan Özsoy’un ikinci günün (bugün) ilk orman etabında takla atması ile erken sonlandı. Nissan’ında debriyaj sorunu yaşayan Kenan Çarpışantürk te günün son etabı olan Orman’ın ikinci geçilişinde yüksek risk yaşayarak birden fazla kez takla atmaktan son anda kurtuldu ve kupayı mutlu tamamlama başarısı gösterdi. Günün sürpriz performansını ise Benan Engin kaydetti. Tamer Kızıltan ile birlikte ve Pajero ile yarışan Engin, yarış lideri Bulgar ekibin SSV’sinin +22 dakika 50 saniye  ardından podyumda 2’nci olarak finişe ulaştı.

Kupaya 3 farklı ekiple başlayan Detoro takımı, ikinci yarıştaki yaşadıkları sürpriz sorunlar neticesinde son yarışa iki eksikle katıldılar. Detoro’nun yaratıcısı Kubilay Tüfekçi, kopilotu BülentGültekin ile birlikte katıldıkları son yarışta, birçok sorun yaşadıkları ikinci gün sonunda şampiyon  Çarpışantürk’lerin 12 dakika 39 saniye ardından yarışı podyumun hemen dibinde 4’ncü sırada finişe ulaştılar. Kubilay Tüfekçi, 55 km’lik orman etabının ilk geçilişinde hakem noktasından çıkar çıkmaz patlayan lastiğini 2’nci km’de değiştirmek zorunda kaldı ama gün içinde kısa süreli yaşadıkları yol kaybı ile birlikte kaybettikleri toplam zaman nedeniyle podyumu zorlayacak rekabeti sergileyemedi.

Biri misafir olmak üzere toplam 4 SSV’nin start aldığı yarışta, finişe sadece Bulgar ekibi ulaşabildi. İsoff Başkanı Erkan Birinci’nin oğlu genç pilot Yağız Birinci, ilk gün (dün) seyirci etabında attığı takla ile yarıştaki ilk darbeyi aldı, ardından da eğilen rollcage nedeni ile dünkü orman etabına çıkmasına izin verilmediği için büyük hayal kırıklığı yaşadı. Bugün ise sabah ajans kamerasına verdiği röportajda klasman iddiası kalmadığı için etap kazanmaya gideceğini dile getiren Yağız Birinci, yarışta ikinci günün (bugün) ilk orman etabında son darbeyi aldı ve hararet yapan SSV’si ile etabın hakem levhaları arasında geri giderek etaptan start alamadan çıkmak zorunda kalarak yarışa veda etti.

Aynı etapta diğer bir SSV1 ile yarışan Ali Doğaner de, Maverick X3’ü ile etabın 2’nci km’sinde ciddi bir kaza yaptı. Süratli ve ters meyilli sağ bir virajın peşine gelen sol virajda kaygan zeminde kontrolünden çıkan Maverick X3’ü ile yol dışına savrularak sağ arka tekeri bankete düşüren Ali Doğaner, takla atıp yeniden dört tekeri üstüne düştü ancak bu sırada sol arka tekerleği kırıldı ve araç ağır hasar alarak yarışa veda etti. Kupada klasman iddiası olan Doğaner’in yarıştan kopması ile yarışta SSV sınıfında tek ekip olarak Bulgar’lar kaldı. Doğaner’in benzer X3’ü ile yarışan Erkan Birinci’nin ortağı Ali Saim Tekin de, ilk gün yaşadığı problemler sonrası bugüne süperally ile parkura çıkması gerekirken ikinci gün start almadı.

Kupa’nın renkli siması Deniz-Sibel Dağlı ikilisi kendilerinden daha güçlü araçlarla yarışan rakiplerine karşı Suzuki Vitara’ları ile çokça sorun yaşadıkları ve ajans kamerasına verdikleri röportajlarda da çok yorulduklarını ifade ettikleri kupanın son yarışında eve yine kupa ile dönmeyi başardılar. Son yarışa genel klasman 3’ncüsü olarak başlayan Dağlı’lar,5 saat 8 dakika 29.9 saniyelik toplam zamanlarıyla bu kez 5’nci olarak finişe geldikleri yarış sonunda TH1.1 sınıfında 1’ncilik kupası kaldırarak alkışlandılar.

Önceki ay Türkmenistan’da katıldığı Desert yarışında TH1.1 sınıfında 1’ncilik kupası ile yurda dönen 2017 Türkiye Trial Takımlar Şampiyonu AVC Osmanlı takımının patron pilotu Adnan Ofluoğlu, sahibi olduğu AVC Offroad Aksesuar firmasının showroom’unu taşıdığı için yaşadığı iş yoğunluğundan dolayı ilk iki ayağına katılmadığı Marmara Baja Kupası’nın son ayağına Trial’daki takım arkadaşı Oğuz Kaan Öztürk’ün kopilotuğunda ve Desert sınıf1’ncisi Nissan Navara’sıyla katıldı. Yarışın ikinci gününe genel klasman 8’ncisi olarak başlayan Ofluoğlu-Öztürk ikilisi, ikinci gün sonunda da patlak amortisörle de olsa finişe 8’nci olarak ulaşmayı başardılar.

Baja Troia’da ve Marmara Baja Kupası’nın ilk iki ayağında farklı sorunlar yaşayan Mitsubishi Electric Klima Sistemleri pilotu CanerAkkafa ve Ankaralı tecrübeli kopilotu Cemal Akagündüz ikilisi şanssızlıkların peşlerini bırakmadığı bu sezon son yarışında ‘şeytanın çift bacağını birden kıracaklarını’ dile getirdiler. Motor sorunları yaşadıkları önceki yarışların aksine bu kez çokça lastik patlatan Akkafa-Akagündüz ikilisi ikinci gün start alamayarak son yarışı ve sezonu hüsranla kapadılar.

Türk otomobil sporlarında yeni bir rüzgar yaratan Marmara Baja Kupası, İstanbul Offroad Kulübü‘nün organizasyonu olan üçüncü ayak yarışı ile birlikte tamamlandı. Kupanın, bu sezon gördüğü ilgiden dolayı önümüzdeki sezon 5 ayak olarak düzenleneceği konuşuluyor. Marmara Baja Kupası 3’ncü ayak yarışından ajans üyesi sporcuların video haberleri ve fotoğrafları yarın (pazartesi) öğleden sonra yine ve sadece ajansta bulabileceksiniz. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, 16 Aralık 2018 : 21.15

 

Ayrıntılar gelmeye devam ediyor.. | 16 Aralık 2018 : 21.21

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top