Ancak Hummer çekti çıkardı!

Intercity İstanbul Park’ta bugün gerçekleştirilen Intercity Platinum Cup’ta günün her iki yarışı da aksiyonlu geçti. Rekabetin ve adrenalinin tavan yaptığı kupa her iki yarışta da yaşanan temaslar sonrası erken sonlandırılmak zorunda kalındı. Günün son yarışının 7’nci turunda yaşanan temas sonrası yine yarış durduruldu ve bu kez kırmızı bayrak yerine safety car piste çıkıp yarışan Caterham’ları ardına dizdi ve bir süre turları sürdürdü. Bu arada pistin asfaltının üzerindeki kalan araçların da hızlı bir şekilde kaldırılması gerekiyordu. Intercity İstanbul Park’taki tüm yarışlarda resque görevi üstlenen Mitsubishi L200’ler pistin son virajında kalan araçların başında hemen bitiverdiler. Yanı sıra pistin anlaşmalı bir çekicisi de araçların yanına hızla ulaştı.

Caterham’lardan Emir Ay’ınki mekaniklerin kontrolünde itilip yürütülerek asfaltın dışına götürülürken, diğer Caterham da çekici üstüne alındı. Bu sırada yapılan anons ile aynı görevle aynı noktaya yönelen ve pistin dışarıdan anlaşmalı vakıf çekicisi de son viraja geldi ama bir farkla.. Pistte ilk kez görev yaptığı düşünülen çekicinin şöförü araçlara müdahale eden L200’lerin arasından geçip pozisyon almak isterken kum havuzundan geçme hatasına düştü. Tonajlı çekiciye elbette kum havuzu dayanmadı ve aracın tüm lastikleri havuzda gömüldü. Caterham’lar pist dışına alınmıştı ama yarış yeniden başlatılamadı çünkü bu kez kum havuzunda çakılan çekici ciddi bir sorundu. Üstelik kendi imkânları ile çıkmaya çabalarken arka lastikleri daha da gömüldü ve yerinden kıpırdamayan çekiciye L200’lerin önce biri, sonra da ikisi birden halatlayarak çekmeye uğraştı.

Bu çabalar sırasında L200’ün biri balatalarını yiyince Caterham’ı garajı bırakıp geri gelen diğer çekici geri dönüp bu kez L200’ü aldı sırtına ve garaja götürdü. Vakıf çekicisi ise hala kum havuzunda beklerken, bu kez de Intercity’nin araç parkından bir Hummer viraja geldi. Güçlü motoruyla Hummer, bir denedi çekemedi, ama ikincisinde tuttuğu gibi çekiciyi havuzdan koparıp aldı. Günün sonunda görev tamamlanmıştı ama bu arada geçen zamanda safety car peşinde beş tur atan Caterham’lar yarış merkezinden gelen talimatla turlamayı bırakıp garajlarına çekilmişlerdi bile. Temas sonrası araçları hızlı bir şekilde tahliye ettiklerini düşünen pist görevlileri, hiç hesapta olmayan çekicinin havuza batmasının sezonun final yarışının da erken kesilmesine neden olmasına hayıflandılar ama ellerinden bir şey gelmediğine de üzüldüler..

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul Park, 25 Kasım 2018 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top