X-Trial’da Kubilay Tüfekçi rekora uçtu!

Türkiye X-Trial Şampiyonası’nın Riva’da tapılan üçüncü ayağında, Kubilay Tüfekçi-Orhan Doğan ikilisi  açık farkla kazandı. Kendisinden iki önce  parkura çıkan diğer bir Detoro’nun 4’ncü kapıda güvercin takla atarak 2’nci olduğu yarışta Kubilay Tüfekçi, ikinci gün 15 kapıyı 4 dakika 38 saniye gibi rekor bir zamanda tamamlayarak adeta tekerleri yere basmadan finiş gördü. Son kapıyı da uçarak tamamlayan Kubilay Tüfekçi, finiş noktasına yarışın standart yolundan gitmek yerine iyi kayalar arasından geçerek seyircilere şov yapmakla ekstra zaman kaybetmesine karşın, 4.32’lik bu rekor zamanı ile günün yıldızı oldu. İlk günkü parkurda da 17.21’lik toplam zamanlarıyla sıfır hata ile finiş görmeyi başaran tek ekip olan Kubilay Tüfekçi-Orhan Doğan ikilisi, iki günün sonunda da 22 dakika 20 saniyelik toplam zamanlarıyla Riva X-Trial yarışının açık  ara farkla 1’ncisi oldular.

Yaratıcısından yorum; “Riva’ya dikilmiş Detoro abidesi”

Riva’da denize sıfır arazide kurgulanan Türkiye X-Trial Şampiyonası’nın üçüncü ayak yarışına Esktreme kategorisinde 10, prototip araçlar kategorisinde ise 5 olmak üzere toplam 15 ekip katıldı. Büyük kısmında zeminin kumluk olan parkurda her iki gün de farklı 15’er kapı geçildi. Açık ve yağışsız bir hafta sonunun fırsat bilen offroad severler, soluğu Riva’da aldılar ve iki gün boyunca, koca ayakların muhteşem mücadelesini yakından izlediler. Özellikle ikinci gün (Pazar) takla atan araçlar, kapılardan zıplayarak geçenler ve yaşanan zorlu rekabetler, yarışanlara yüksek adrenalin seyircileri de görsel keyif verdi.

İlk gün çekilen kuru sonucu Detoro’su ile Kubilay Tüfekçi-Orhan Doğan ikilisi parkura ilk giren ekip oldu. Tüm kapıları ‘sıfır hata’ ile geçen başarılı ekip, 17 dakika 42 saniyelik gün sonu toplam zamanlarıyla ilk günün en iyi zamanına imzalarını attılar. Benzer Detoro ile yarışa katılan Tarık Gökbay-Bülent Gültekin ikilisi ise, 1 kapıya değdi ve günü 40.04’ük zamanlarıyla protoipte 2’nci sırada tamamladılar. Ali Fuat Bilgin’in BJK armalı koca ayağı Riva’ya gelmesine karşın start almadı. Prototip kategorisinde Seda Özkutlu 48.50 toplam zamanla ilk günü 3’ncü, Emirhan Kutlu ise 8.00 ile 4’ncü olarak tamamladılar. 10 Ekibin katıldığı  Extreme araçlar kategorisinde ise ilk günün en iyi zamanını Osman Balkı-Cemafer Bulut ikilisi 23.43 toplam zamanlarıyla kaydederlerken, Umut Uyar-Gökhan Yalçın  ikilisi 45.56 ile 2’nci, Musa Ceylan-Muharrem Ekebil 47.16 ile 3’ncü zamanlara imzalarını attılar.

X-Trial’de 2’nci gün (Pazar) parkura ilk günün ters sıralaması ile çıkıldı. Önce Ektreme araçların rekabetlerinin sergilendiği ikinci gün parkur ve kapılar, ilk güne göre zorluk derecesi daha düşüktü. Umut Uyar-Gökhan Yalçın  ikilisi sıfır kapı hatası ve toplamda 10.40’lık zamanlarıyla kategorilerinde ikinci günü de 1’nci tamamladılar ve iki günün sonunda 56.36’lık zamanlarıyla kategorilerinde 1’ncilik kupası kaldırdılar. Musa Ceylan-Muharrem Ekebil ikilisi 12.03’de tamamladıkları ikinci gün sonunda 59.19’luk toplam zamanlarıyla kategorilerinde 2’ncilik kupası ile eve döndüler. Osman Balkı-Cemafer Bulut ikilisi ise 53.41’lik ikinci gün zamanlarıyla, iki günün sonunda 1.17.24 ile podyumda 3’ncülük kupasının sahipleri oldular.

Prototip kategorisinde ise parkura ilk çıkan Seda Özkutlu-Şahhaydar Argaç ikilisi ters eğim geçişli 13’ncü kapıda yan yattılar ve ardından çok zaman kaybettiler. Ptototip araç resque iş makinası tarafından kepçe ile vinçlenerek düzeltildi. Ardından parkura çıkan Tarık Gökbay-Bülent Gültekin ikilisi, Detoro’ları ile 4’ncü kapıdan alçak uçuş geçtiler ancak sonrasında kuma burun üstü adeta çakılan Detoro güvercin takla sonrası sağ kapı üzerine yan yattı. Kendini sabit noktalara vinçleyerek düzelen Detoro, yan yattığı esnada motoru yağ akıttığı için bir süre mavi dumanlar atarak parkurda kapıları geçmesini sürdürdü ancak daha fazla devam etmek yerine son üç kapıyı pas geçip finiş görerek 3.00.00’lık gün sonu ve 3.40.04’lük toplam zamanlarıyla prototipte günün 2’ncilik kupasını kazandılar. Günün son protoip aracı Detoro ile Kubilay Tüfekçi-Orhan Doğan ikilisi, 15 kapıyı 4.38’lik rekor zamanla ve ilk günkü gibi sıfır hata ile geçerek 22.20’lik toplam zamanlarıyla prototip kategorisinde günün 1’ncilik kupasını kaldırdılar. Kubilay Tüfekçi, gece ajansın instagram hesabında yayınlanan Tarık Gökbay’ın güvercin takla fotoğraflarına “Riva’ya dikilmiş Detoro abidesi!” yorumu yaptı.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul | 21 Ekim 2018 : 19.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top