Turkington’dan hat-trick!

İngiltere’nin önde gelen motor sporları serisi MSA İngiltere Binek Otomobiller Şampiyonası’nda dün (30 Eylül) Brands Hatch’te sondan bir önceki ayağı gerçekleştirildi. Takımdaki üçüncü yılında Colin Turkington üçüncü kez şampiyonluğu garantiledi. Turkington, sezonun son yarışı öncesi en yakın rakibi ile arasındaki farkı açarak 34 puanlık bir avantaj elde etti. En yakın rakibi Tom Ingram’ın şampiyonluk unvanını canlı tutmak için mutlaka podyuma çıkması gerekiyordu ve Speedworks Motorsport yıldızı bunu başarmak için elinden geleni yaptı. Gridde 14’ncü sıradan başlayan Ingram Toyota’sı ile yarışta 4’ncü olabildi.

Yarıştan sonra Colin Turkington şöyle dedi: “Şampiyonluğu kazandığım haberleri beklemiyordum. Çok fazla insan için çok memnunum. Öncelikle kendim için bunu gerçekten istedim. 2009’da hedefim buydu ve her şeyden çok istedim. BMW adına kazanmak çok özel. Bu harika bir başarı ve West Surrey Racing için de, çünkü asla pes etmiyorlar. Ailem için ayrıca çok mutluyum. Sezonda bir galibiyetim vardı ama on kez podyum yaptım ki bu şampiyonada kazananlar kadar iyi. Başarıyı paylaşmak istediğim çok insan var, onlar ve annem için çok mutluyum” derdi.

Tom Ingram da şunları söyledi: “her şeyi yaptım. Herkes tüm sezon boyunca çok çalıştılar. Colin’e (Turkington) aferin, tekrar kazandı, O tam bir profesyonel. Puanları ve neye ihtiyacı olduğunu iyi biliyor. Onu yenmek isterdim, kimbilir belki gelecek yıl! Bu yıl bize çok destek veren herkese yeterince teşekkür edemedim. Kendime küçük bir ara vereceğim ama ne üzerinde çalışabileceğimizi biliyoruz ve gelecek yıl daha da güçlü olacağız. Henüz başlamadık!” Bu arada takımlar Şampiyonasında izin verilen sayının üzerinde motor değiştirdikleri için Yuasa Racing, Simpson Racing ve Norma Racing takımlarından toplam 10’ar puan düşüldü. | 1 Ekim 2018 : 09.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top