Flash | Ogier eski takımı Citroen’e geri döndü!        

Fransız rallici son şampiyon Sebastien Ogier, M-Sport ile iki yıllık bir birlikteliğin ardından, WRC kariyerinin ilk günlerini geçirdiği Citroen Total takımına geri döndü. Bugün öğleden sonra yapılan açıklama aslında geçtiğimiz hafta için bir sürpriz değildi. 34 yaşındaki Fransız, M-SPort ile kontratını uzatmak yerine Citroën ile görüşüyordu. Ogier geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, son sezonlarda hâkim olduğu bir şampiyonadan emekli olmadan önce son bir WRC kontratı yapacağını dile getirdi, ancak yeni bir anlaşmasının ne kadar süreceğini gösteren bir onay henüz yok. Volkswagen Motorsport ve M-Sport ile beş kez üst üste dünya şampiyonluğu unvanı Ogier’ı WRC’nin eski efsane ismi, Citroën’deki eski takım arkadaşı Sébastien Loeb’un ardından ikinci en başarılı sürücü yapmıştı. Ogier, kendisi için önemli bir faktörün şampiyonluğu üçüncü bir takımla kazanma arzusu olduğunu ve bunun da daha önce sadece Juha Kankkunen’in başardığı bir şey olduğunu söyledi.

Ogier, “kararımı etkileyen çeşitli faktörler vardı. Bir kaç sene aradan sonra geri dönüp eski takımla yeniden çalışmak fikrini gerçekten çok seviyorum ve ayrıca üçüncü bir üretici ile dünya şampiyonu olma mücadelesini denemekten heyecan duyuyorum. Aracın belirli bir potansiyele sahip olduğuna ikna oldum ve Satory’deki insanlara büyük inancım var. Citroën ile bu yeni mücadeleyi kazanma ihtimalinden dolayı gerçekten çok hevesliyim. Aslında, bekleyemem, özellikle de bunun bana ilk kez dünya şampiyonasında rekabet etme fırsatı veren takımı olduğunu unutmadım” dedi. Ogier, 2008 yılında Citroën ile gençler dünya şampiyonu unvanını kazanmıştı. Ertesi sezon yine Citroën ile 2009 ve 2010’da da aynı unvanı yine yakaladı. Portekiz’de ilk WRC zaferine imza attı. 2010 yılının ikinci yarısında en iyi takıma transfer oldu, ancak 2011 sezonundan sonra, Loeb ve yönetim arasındaki takım liderliği konusunda artan gerginliğin ardından 2011 sezonunda ayrıldı. Ogier, Volkswagen’in WRC’ye veda etmesinden sonra 2017 yılında M-Sport’a katıldı. İyi finanse edilen Alman ekibinden, Malcolm’un ekibine geçmesi sürpriz oldu.

Ogier, “M-Sport’a iki yıl önce katılmaya karar verdiğimizde, bir çok kimse bunu bir risk olarak gördü. Bunu bir meydan okuma olarak gördüm ve birlikte olağanüstü bir şey başardık” dedi.  Son şampiyon, “Malcolm ve ekibinin bir araya gelme tutkusu var ve onlarla birlikte yaşadığımız inanılmaz iki yıl nedeniyle her birine teşekkür ediyorum. Şimdi yeni bir meydan okuma için zaman var, ama önce bu özel ortaklığı mümkün olan en iyi şekilde ele almaya odaklanacağız. Şampiyonada rekabet hala çok yakın ve şansımızı koruyabilmek için savaşmaya ve sonuna kadar zorlamaya devam edeceğiz.” Citroën takımının Direktörü Pierre Budar, ise Ogier’in geri dönmesinin Kris Meeke’nin takımdan ayrılışı ile bağlantısını net bir şekilde açıkladı; “Sébastien ve Julien’in tekrar takıma dahil oldukları için sevindim. Bize katılıyor olmaları, tüm takım için inanılmaz bir destek. Herkes her zamankinden daha motive olacak. Birlikte ikinci dönem çalışmamızın spordaki büyük tarihimize katkıda bulunacağından ve Citroën markasını en iyi şekilde temsil edeceğinden eminiz ve kendimizi iyi hissediyoruz” dedi. | Kaynak; Citroen Media, wrc.com, 28 Eylül 2018 : 22.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top