Toyota Türkiye’ye hazır geliyor!

13-16 Eylül’de yapılacak olan Türkiye Rallisi WRC’nin 10’ncü yarışı ve bu sezon için takvime yeni bir renk getiriyor. Jari-Matti Latvala, Ott Tänak ve Esapekka Lappi’nun direksiyonlarında olacakları Toyota Yaris WRC’ler, Finlandiya ve Almanya’daki zaferlerden sonra toprakta da aynı başarıları sürdürmeyi hedefliyorlar. Türkiye’de 2010 yılından bu yana ilk WRC rallisi Akdeniz sahilinde Marmaris’te yapılacak. Marmaris’e yakın pürüzsüz yollar kadar Muğla’nın yakınındaki dağ yolları geçilecek. Tüm etaplar, notları sıfırdan oluşturmak zorunda olan tüm ekipler için yeni.

Ralli WRC’ye katılmadan önce Türkiye’de test yapan Yaris WRC’ler, geçen hafta Portekiz’deki toprak etaplarda da teste çıktı. Ralli Perşembe akşamı Marmaris ‘te Muğla’ nın yakınlarında üç etaplık iki ayak öncesinde Marmaris ‘te bir şehir seyirci etabı ile başlayacak. Cumartesi günü, ralli üç etapla batıya doğru yönelecek. Gün boyunca etaplar ikişer kez geçilecek. Ralli, Pazar günü, servis parkının hemen bitişiğinde yer alan güç etabı dahil olmak üzere dört etapla ile sona eriyor.

Toyota Gazoo patronu Tommi Mäkinen, yarış öncesi yaptığı açıklamada “son iki ralli bizim için çok parlak geçti. Amacımız elbette bu şekilde devam etmek, ancak her takım için Türkiye hakkında birçok bilinmeyenler var, çünkü yeni bir ralli. WRC’nin ilk kez Türkiye’ye geldiği 2003’de ben de yarıştım. Şartların çok zor ve yolların oldukça sert olduğunu hatırlıyorum, ancak bu sefer farklı bir alana gidiyoruz ve tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Etapların farklı farklı doğası olacak. Yapabileceğimiz kadar iyi hazırlıyoruz ve Portekiz’in güneyinde geçen hafta iyi bir test yaptık. Umarım ki, özellikle de yüksek sıcaklıklarda çok iyi karşı karşıya kalacağımız koşulları simüle ettik” dedi.

Takımın şampiyonada iddialı durumda bulunan Estonyalı pilotu Ott Tänak, “son zamanlarda, son derece iyi sonuçlar aldık, ama yine de bu ralli ile ilgili pek çok bilgimiz olmadığı için Türkiye’de beklentilerimiz zor. Herkes sert bir parkurdan bahsediyor: Beklemek ve nasıl olacağını görmek gerekecek. Kesinlikle çok sıcak olacağını biliyoruz. Portekiz’in güneyindeki testin bu yarış iyi bir hazırlık olduğunu düşünüyorum. Hazır ve rekabetçi olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdi yarışa kadar kendi gözümüzle etapları görene kadar yapabileceğimiz çok fazla şey yok” diye konuştu.

Takımın Finli pilotu Jari-Matti Latvala ise, “yıllardır ilk defa tamamen yeni bir WRC rallisi için hazırlanıyorum. Pek çok bilinmez var; yeni notlar yapmak gerekiyor, yolların özelliklerini ve ikinci geçiş için nasıl değişeceklerini bilmiyorsunuz. 2008’de Antalya’ya gittiğimizde çok sıcak olduğunu hatırlıyorum. Uzun etaplar lastikler üzerinde çok zorluydu. Şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla, bu rallisinin Akropol’dekine benzer olacağını düşünüyorum. Yarış öncesi test, benim için gerçekten çok iyiydi. Arabadan çok memnun kaldım ve bazı iyi adımlar attık” dedi.

Esapekka Lappi de görüşlerini “Türkiye’de sürpriz beklemeliyiz. Elimizdeki bilgiler, sert toprak ve lastik yönetiminin anahtar olması var. Bu nedenle, sanırım öğleden sonraki uzun ayaklar çok önemli olacak. Testimizde, zorlu yollarda ve 35 derecede lastik aşınmasının oldukça yüksek olduğunu gördük. Genel olarak test çok iyi geçti ve sanırım araba ile bazı güzel ayarları bulmayı başardık. Meydan okumayı dört gözle bekliyorum; yeni bir şey öğrenmek için bir şans. Şimdiye kadar, gevşek toprak parkura erken çıkmak benim için güçlü bir nokta değildi, bu yüzden bunu geliştirmeye çalışacağım” diye açıkladı. | Toyota Gazoo media,  7 Eylül 2018 : 11.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top