Hyundai Sordo’yu R5 ile Zlin’de yarıştıracak

Hyundai, önümüzdeki ay Zlin’de düzenlenecek olan ERC yarışında İspanyol pilotu Dani Sordo‘yu yarıştıracak. Takımın WRC pilotu olan Sordo’nun ERC kaydı, Hyundai’nin yeni R5 spec i20’nin Skoda’nın sayısal olarak hâkim olduğu ERC’de gövde gösterisi için planlandı. Autosport’daki habere göre, Hyundai’nin müşteri motor sporları programı genel müdür yardımcısı Andrea Adamo, Zlin rallisinin özellikle seçildiğini söyleyerek, “Barum Rally Zlin, çok güçlü bir ralli kültürüne sahip bir ülkede büyük bir olay” dedi ve ekledi;

“FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nın en önemli yarışlarından biri olarak, R5 kategorisinin en etkili ve rekabetçi ayaklarından birisi. Bu nedenle ERC’de bir Hyundai i20 R5’te Dani Sordo’yu yarıştırmak bizim için çok önemli. Önde gelen bir toprak yarış ola Zlin, pilotların otomobillerindeki yeteneklerini gösteriyor. Ralli kayıtlarının yerel sürücüler ve takımlarla yüksek olacağını biliyoruz, ancak Dani’nin zafer için yarışabileceğinden eminiz”

Sordo, WRC takım arkadaşı Thierry Neuville’in geçtiğimiz ay Ypres’de kullandığı R5’i henüz sürmedi, ancak Zlin’inden önce test yapmak için zamanı olacak. Zlin, aynı zamanda, Sordo’nun ilk ERC yarışı, ancak altı yıl önce Mini ile bir kez kazandı. Hyundai henüz tutarlı bir ERC programına sahip değil. WRC2 pilotu Pierre-Louis Loubet ilk iki yarışa girerken, Kanarya Adaları’ndaki yarış eski Peugeot sürücüsü Jose Antonio Suarez için şimdiye kadar I20’nin en iyi ERC sonucunu getirdi. Skoda, tarihsel olarak, ev sahibi olduğu Zlin’i domine etti, son 9 yarışın 8’ini kazandı. Bunlardan üst üste son üç dahil 6’sını Jan Kopecky kazandı.
28 Temmuz 2018 : 00.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top