Transanatoli’da 42 kayıt

Ülkemizin ilk ve ten en uzun (7 Günlük) uluslararası açık yol maraton yarışı olan Transanatolia 2018’de 4’ü raid, 12’si rally olmak üzere 16 otomobil, 10’u yabancı 21 motor, 3’ü yabancı 4 SUV ve 1 yabancı quad olmak üzere toplam 42 araç yarışacak. 4 Ağustos 2018 Cumartesi günü İzmir’in Gündoğdu Meydanı’nda kurulacak olan tak’tan seramonik start alacak olan Transanatolia 2018, 11 Ağustos 2018 Pazar günü saat 16’da yine İzmir’de sona erecek.

Otomobiller kategorisinde 2017 1’ncisi Mert Becce, 2017 Halikarnassos otomobiller 1’ncisi Tolga Yılmaz, eski offroadçulardan Ahmet Tınkır’ın yanısıra bu sezon Trananatolia Kupası yarışları ve Türkmenistan Baja’sı ile hızlı ve yoğun bir program uygulayan İstanbullu Hüseyin Kurt ile Suzuki Grand Vitara’ları ile Halikarnassos’u 1-2 bitiren Mehmet Tüfekçioğlu ve Cenk Gürpınar ve de İstanbul’lu Deniz-Sibel Dağlı ikilisi ile Denizlili offroadçu Özgür Yaprak yer alıyorlar. Raid (gezi) grubunun dikkat çeken isimleri ise, Aydın milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve Mitsubishi takımı adına ileri sürüş eğitimcisi Alptekin Işıkalp.

Ağırlıklı olarak yabancı sporcuların yer aldığı motor katergorisinde Ali Başakıncı, Serhat Özdemir, Selçuk Bektaş ve Ejder Erişti, podyumda yer arayacaklar. Motorun sürpriz ismi ise, eski enduro şampiyonlarımızdan Malik Akkafa olacak. KTM 450 ile bu uzun ve zorlu maratona çıkacak olan Malik Akkafa, geçtiğimiz yıl kardeşi Caner Akkafa ile birlikte otomobil kategorisinde rekabete katılmışlardı. Akkafa’ların 2017’de sponsorluğunu üstlenen Mitsubishi Electrik Klima, bu yıl Malik’in motoruna da sponsor oldu. Malik Akkafa, ajansta yayınlanan ilk demecinde hedefini podyum olarak iddialı bir şekilde belirledi. Akkafa kardeşler, Baja kupasında otomobil kategorisinde ve yine Mitsubishi Electrik Klima sponsorluğunda yarışacaklar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul, 23 Temmuz 2018 : 23.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top