Spa’da muhteşem yarış!

GT4 Avrupa Serisi, bu hafta sonu (20-22 Temmuz), 2018 sezonunun sıradaki yarışı için Belçika’nın Spa-Francorchamps pistindeki iki yarışa aralarında bir de Türk ekibinin yer aldığı 50 GT4 araçtan oluşan muhteşem bir kadro yarışacak. 2018 sezonunun yarısında HHC Motorsport sürücüleri Will Tregurtha ve Stuart Middleton Silver Cup podyumunu belirleyecekler. Ginetta sürücüleri geçen sene İngiliz GT Şampiyonası yarışlarında iki kez podyumda tamamladılar ve bu sonuçları tekrarlamayı ve hatta daha iyisini yapmayı umuyorlar. Onları 150 puanla ve 13 sayı ile geride bırakan Phoenix Racing pilotları Milan Dontje ve Nicolaj Moller-Madsen, MDM Motorsport pilotları Simon Knap ve de Max Koebolt liderin 20 puan gerisinde üçüncü sırada yer alıyorlar. Mevcut ilk üç takımın arkasında Misano yarışçıları RN Vision STS (BMW) ve Equipe Verschuur (McLaren) dahil olmak üzere çeşitli pozisyonlarda mücadele edecekler. Equipe Verschuur pilotu Finlay Hutchison, aynı zamanda İngiliz GT Şampiyonası’nda Equipe Verschuur aracı McLaren’le yarışacağı için Spa’da çift görevde olacak. CMR, Team GT, Leipert Motorsport, Gerçek Yarış, Felbermayr – Reiter, Selleslagh Yarış Takımı, 3Y Teknoloji, Lechner Motorsport ve Borusan Otomotiv Motorsporları, sınıf klasmanları için mücadele edecekler.

Misano hafta sonundan sonra Pro-Am unvanı için mücadele tekrar açıldı. Racing 1 sürücüleri Csaba Mor ve Patrick Zamparini, Schwede Motorsport pilotları Phillip Bethke ve Marc Basseng ile olan farkı sadece dört puana indirdi. Racing’in diğer Audi R8 LMS GT4’ü, Misano’da bir galibiyet iddiası ile Markus Lungstrass ve Hamza Owega’nın üçüncü sırada yer almasını sağladı.  Autorlando Sport’un Alessandro Giovanelli ve Giuseppe Ghezzi’nin, her iki takım için de başarılı bir İtalyan hafta sonunda, TFT Racing’in Niki Leutwiler takımıyla birlikte, Porsche Zentrum Oberer Zürichsee’den iki aşamalı bir lideri var. Bu hafta sonu her hangi bir sonuç, iki takımın şampiyonluk şansını zedeleyebilir. İki önde gelen takım şimdiye kadar düzenlenen 6 yarıştan 5’ini kazandı. CMR, 3Y Teknoloji, Müttefik Yarış, Takım GT, Sveslagh Yarış Takımı ise bu galibiyet serisini kırmaya çalışacak. Hollandalı sürücü Liesette Braams, aynı zamanda Misano’da sezonun ilk solo yarışında sezonun en iyi dördünü bitirdikten sonra Las Moras Racing Team’de Equipe Verschuur McLaren 570S GT4’ün en üst düzeyini hedefliyor. 2018 GT4 Avrupa Serisinin dördüncü ayağını ziyaret edenler, yeni Alpine A110 GT4’ü ​​bu sezon ilk kez izleme şansını yakalayacak. Son hafta sonu Fransız GT4 Kupası’nda yarışan ilk yarışma olan Fransız ekibi CMR, Spa-Francorchamps’taki yeni Signatech yapımı GT4 yarışlarından ikisini piste çıkaracak.

Almanya, Belçika ve İngiltere’den 3 İsveç takımı, Spa-Francorchamps’a yarışa katılacak. Ricknas Motorsport AB (Porsche Cayman GT4 CS MR) ve Primus Yarışları (Ginetta G55 GT4), yakın zamanlardaki birçok ziyarette yer alan tanıdık isimler ve AM kategorisinde yarışacaklar.  Bu hafta sonu üçüncü İsveç takımı, Pro-Am kategorisinde BMW M4 GT4’e giren Lestrup Racing Team. 2016 GT4 Avrupa Serisi şampiyonları, PROsport Performance, Porsche Cayman PRO4 for Spa’ya girerken, Muehlner Motorsport, Am sınıfında tek bir Porsche Cayman GT4 CS MR çalıştıracak. ERC Sport, Mercedes-AMG GT4’ü ​​Spa-Francorchamps’ta Am kategorisinde tanıtacak. Bu hafta sonu GT4 Avrupa Serisi yarışları canlı yayınlanmayacak, ancak taraftarlar canlı zamanlar ve Twitter ile yarışları takip edebilecekler. Spa-Francorchamps pistindeki SRO Speedweek’e giriş ücretsiz olan SPA’da bugün saat 15.40’de ilk sıralama, 16.10’da ikinci sıralama turları var. Yarın ise 10.25’de ilk yarış, 16:45’de 2’nci yarış koşulacak. | 21 Temmuz 2018 : 11.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top