Ev’de kazanan Tanak, Fin’e göz kırptı

Yaklaşan Finlandiya Rallisi için testlerini hızlandıran Toyota, Hyundai ve Citroen’nin WRC yıldızları Estonya’da ilk üç sırayı aldılar. Evinde ve kalabalık bir seyirci topluluğunun önünde Ott Tanak Yaris WRC’sinde farklı kazandı. Tanak’ın ardından Hayden Paddon ikinci sıraya yerleşti, ardından Craig Breen yer aldı. Breen, C3 WRC’sinde vites problemi sonrası bir etaba geç kalınca iki dakikadan fazla ceza aldı. Finli pilotlar Pietarinen (Skoda) ve Huttunen (Hyundai) R5’leri ile 4 ve 5’nci oldular.

Craig Breen üçüncü olduğu Estonya’da asıl hedefleri olan Finlandiya Rallisi’ne hazırlıkta başarılı olduklarını söyledi. Breen Temmuz sonunda Finlandiya’ya start almadan önce benzer toprak etaplara sahip olan Estonya’nın ultra hızlı etaplarında güven tazeledi ve performansı ile ralli süresince C3 WRC’de daha dengeli değişikliklerin yapıldığını gösterdi. Craig Estonya’da açılış etabını ikinci sırada tamamladı, 5’nci etapta en iyi zamanı yaptı. İlk ayağı 2’nci sırada tamamlamadan önce de 8’inci etabın en hızlısıydı. Ancak, pazar günü bir zaman kontrolüne geç giriş için bir zaman cezası aldı. Prangli’de, rallinin en uzun 17 km’lik etabından 2’nci en iyi zamanla çıktı. Toplanan değerli verilere ek olarak, Citroën için Finlandiya öncesinde en iyi şekilde bir prova oldu ve farklı setup seçenekleri değerlendirildi.

Citroën WRT Direktörü  Pierre Budar, “Estonya’da, Finlandiya benzeri parkuru ile farklı etap profillerinden faydalanmak istiyorduk. Estonya’nın bizim için başarılı bir antrenman olduğunu söyleyebiliriz” diye konuşurken, Craig Breen de “iyi bir hafta sonuydu ve sadece çok güvende hissetmekle kalmayıp aynı zamanda bazı iyi verilere de ulaştık. Cuma günkü iyi bir start aldık ve yavaş yavaş bu temel konfigürasyonda kademeli olarak çalıştık. Elde ettiğimiz çalışmalardan çok memnun kaldım ve Finlandiya öncesi testte ince ayar yapmak için sabırsızlanıyorum” dedi. | 16 Temmuz 2018 : 14.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top