Ege Rallisi, etap iptali ile başladı

Burak Çukurova (sağda)

Ege Rallisi Çeşme’de start aldı. 63 ekibin kayıt yaptırdığı rallide, ilk gün yapılması gereken şehir içi seyirci etabı güvenlik gerekçesi ile iptal edildi ve ekipler normal etap olarak geçtiler. Rallideki rekabet ikinci günkü (cumartesi) etaplara devrolurken, güvenlik nedeniyle yapılamayan şehir içi seyirci etabı için limandaki ana yolun trafiğe kapatılması Çeşme’de tepki topladı. Ralliden habersiz olan tatilciler deniz çıkışı evlerine ulaşmakta zorluk yaşadıkları gibi, cuma akşamı işlek olan Çeşme merkezinde alternatif yol sıkıntısı ile karşılaşan tatilciler, ana yolların yarış nedeniyle üç saat kapanması nedeniyle trafikte takılmalarını uzun süre korna çalarak protesto ettiler. Liman çevresindeki ana yollarda yarış nedeniyle tedbir alan güvenlik görevlileri ile trafikte mahsur kalan vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşansa da herhangi bir sorun yaşanmadan gün tamamlanabildi. Kronometreler çalışmadığı için, normal etapta fazladan tur atan ekipler olduğu gibi Çeşme caddelerinde seyirciye yönelik performans sergileyen kimi ekipler de Çeşmelilerin ilgisini topladı.

Güneşlik ve sıcak bir cuma günü hafif rüzgarın esintisi ile gölgede serinlik arayan ekiplerin bazıları araçlarına taktıkları spotlarıyla normal etapta geceyi aydınlattılar. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun üçüncü rallisi olan Ege, cumartesi iki, pazar günü ise altı asfat etap geçildikten sonra Fuar İzmir’de tamamlanacak. Ege rallilerinin kariyerinde her zaman farkı ve özel bir yeri bulunduğunu ralli öncesinde ajansa yaptığı açıklamada özellikle vurgulayan son şampiyon Burak Çukurova (üstte), start öncesi ajansa verdiği özel röportajda ise Çeşme’deki kalabalığa dikkat çekerek, rallinin dağlarda seyircisiz etaplar yerine bu tür organizasyonlarla halkın ayağına getirilmesinin önemine işaret etti ve böylesine zor organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Başarılı sporcu, bu yıl da Ege’de kazanmayı hedeflediklerini belirterek rekabetin zorlu geçeceğine dikkat çekti.

Türkiye Historik Ralli Şampiyonası’nın iddialı ismi İstanbullu rallici Levent Gür de start öncesi ajansa yaptığı açıklamada Kıbrıs ayağına katılmadıkları THRŞ’ye Türkiye pazarına yeni giren Türk malı yeni bir enerji içeceğinin sponsorluğu sayesinde geri döndüklerini belirterek, bu destek sayesinde sezonun kalan diğer tüm rallilerine katılacaklarını söyledi. Burak Çukurova ve Levent Gür’ün yaptıkları açıklamaları ilerleyen saatlerde ajans ekranlarında bulabileceksiniz.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Çeşme 14 Temmuz 2018 : 01.40

Son 70 haber

1 Yorum - “Ege Rallisi, etap iptali ile başladı”

  1. 40 kisi eylenecek diye 40 bin kisi yollarda mi surunecek ?

Yoruma kapalı

Go To Top