Pikes Peak’te rekorla tırmandı

1916 ilk kez kullanılan 19,95 km’lik Pikes Peak tırmanma yarışında 7.57.148 ile yeni bir rekor kırıldı. 156 Virajlı parkurda, elektrikli Volkswagen, efsane rallici Sebastien Loeb’un geçmişteki rekorunu kırdı. Volkswagen’in elektrikli aracı I.D. ile 40 yaşındaki Romain Dumas sekiz dakikadan daha kısa sürede tamamladığı 12.42 millik parkurda Sebastien Loeb’ün rekorunu kırarak adını tarihe yazdırdı. Loeb’un 3.2 litrelik ikiz turbo Peugeot 208 ile 2013’de kırdığı 8 dakika 13 saniye 878 saliselik rekor, bu kez 8 dakikanın altına çekildi.  Dumas, parkurda kısmen sis ve ikinci bölümde bazı nemli bölümleri olduğunu söyledi.

Dumas, “bu rekordan dolayı mutluyum” dedi. VW, Amerika’ya 9 dakika 7 saniye 222 saliselik bir rekora sahip elektrikli bir aracın geliştirilmiş versiyonu ile geldi, ancak alınan zamanlar açıkça bir rekor bekletisini körükledi. Bugünkü tırmanışta kendinden oldukça emin bir ruh halinde görünen Dumas, ‘kendisinden yüzde 120 emin olduğunu’ söyledi. VW ise hafta boyunca sekiz dakikanın altına inebileceklerine yönelik açıklamalar yapmıştı. Yine de bugün hava koşulları takımı tedirgin etti, sonunda yağmur kesildi ama bulutlar ortamı terk etmedi.

Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets, “takım adına çok mutluyum ve onlarla gerçekten gurur duyuyorum” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “bu inanılmazdı. Tırmanma öncesi 45 dakika beklemek ise çok stresliydi.” Volkswagen teknik direktör François-Xavier Demaison de şunları ekledi; “hızlı olacağımızı biliyorduk ama bazı teknik sorunlarımız da vardı, mesela bataryayı yönetmek gibi.. Son birkaç gün içinde çok şey öğrendik. Romain bu sefer bazı riskler aldı ama sonunda her şey yolunda gitti. Bu harika bir sonuç oldu.” | 24 Haziran 2018 : 22.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top