Intercity Platinum Cup’da puan arslanın midesinde!

Platinum Cup’ın ideri Sinan Çiftçi

Intercity İstanbul Park’ın en son ve en rekabetçi kupası olan Platinum’da sadece podyum değil, aynı zamanda klasmanın diğer tüm sıraları için verilen mücadelede puanlar adeta aslanın ağzından midesine inmiş durumda! Bu sezon ilk kez düzenlenen ve 7 farklı yarış gününde toplam 14 yarıştan oluşan Intercity Platinum Cup’ta, tamamlanan 4 yarış sonrasında İstanbullu sporcu Sinan Çiftçi 87 puanla lider durumda bulunuyor, fakat sadece 8 puan ardından Bursa’nın hırslı sporcularından Emir Ay ile O’nun da sadece 5 puan ardında İzmirli çok tecrübeli bir pist şampiyonu Ümit Ülkü’nün yer alması, podyumda Sinan Çiftçi’ye rahat nefes aldırmıyor!

Emir Ay (önde) 2’nci durumda

63 puanla 4’ncü durumdaki Can Altınok’un arkasında ise sadece 3 puan içerisinde Çağlayan Çelik gibi Bursalı tecrübeli bir pist yarışçısı ve Toksport  brandingi ile yarışan diğer bir tecrübeli pist yarışçısı Can Çelebi dahil, kartingten gelme yine bir diğer Bursalı sporcu, kupanın son yarışının da galibi Kadir Akça ve de İstanbul Park kupalarında tecrübe kazanmış bir isim olan Selman Ulusoy’dan oluşan 5’liyi Cankut Hurmoğlu tamamlıyor. Saltuk Eribol’un 51 toplam puanla adeta tampon misyonu üstlendiği klasmanda son dört sporcudan 3’ünü ise sadece 1 puan ayırıyor. Gürcistan Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Shota Abkhazava’nın son yarışa katılmayarak pistten puansız ayrılması, toplamda puanlarını eşitleyen Soner Kara’nın işine yaramış durumda.

Ümit Ülkü, Platinum’da 3’ncü

Kupada sıradaki (5ve 6’ncı) yarışlar 22-23 Haziran’da yapılacak. 21-22-23 Eylül ve 28-29-30 Eylül’deki toplam 4 yarış ise, Intercity İstanbul Park’ta ilk kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Motoring Festival haftasında yapılacağından Caterham Süper 7’leri ile İstanbul Park’ta farklı bir adrenalin yaşayan ve yaşatan Platinum Cup sporcuları için, beklenen binlerce seyirci önünde şov niteliği taşıyor. Platinum Cup’ta ilk sezon 27-28 Ekim ve 24-25 Kasım yarışları ile tamamlanacak.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul | 31 Mayıs 2018 : 04.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top