Mekee, rakiplerin kıskacında

Portekiz Rallisi’nde akıllara durgunluk veren bir kaza yapınca takımı Citroen Racing tarafından bu sezon şampiyonadan kızağa çekilen Kris Meeke, şampiyonanın diğer fabrika takımları Hyundai ve Toyota tarafından da yakın takibe alındı. Kuzey İrlandalı, geçen hafta Citroen tarafından, ‘aşırı derecede şiddetli bir kaza’ olarak nitelendirdiği olaydan sonra bir anda gözden düştü. Meeke bu hafta başında yorum yapmaktan kaçınıyordu, ancak 38 yaşındaki ralliciye yakın kaynaklar, O’nun Citroen’in bu son kararına karşı kızgın ve sinirli olduğunu söyledi. Bu sezon WRC’ye geri dönüş şansı uzak olan Meeke, pilotlar piyasasının 2019 için hareketlenmeye başladığı bugünlerde rakip takımlar tarafından yakın takibe alındı.

Hyundai’den Alain Penasse, Meeke’nin hala WRC’de gösterecek çok şeyi olduğunu söyledi. Panasse, “Şu an için Meeke ile bir bağlantımız yok, fakat bu, sürücü pazarının nasıl gelişeceğine bağlı” dedi ve ekledi; “Kris Meeke’nin WRC yarışlarını kazanabilecek kapasitede bir sürücü olduğuna hiç şüphe yok, çok hızlı ama çok tutarsız. Bunu kariyeri boyunca artarak gördük. Hızına sahip ve o çizgide oturmuş biri değil. Jari-Matti Latvala gibi, o kadar tutarlı olmayan bir sürücü ama yılda bir ya da iki ralli kazanacaksınız. Tüm sürücüleri, özellikle de piyasada olanları düşünüyoruz. Şimdi biraz erken, ama ne olduğunu görmeliyiz.”

Penasse, Citroen’in 2018’deki formunun, bu sezon boyunca Hyundai’nin üçüncü i20’sinde yarışan Dani Sordo ve Hayden Paddon’un da aralarında yer aldığı diğer 19 pilot için dikkat çekici olduğunu söyledi. “Citroen ve Meeke’in koltuğuna ilgi olacağını düşünüyorum” dedi Panasse ve şöyle devam etti; “Geçen yıl Citroen gerçek bir tehlike değildi, ama şimdi iyi sonuçlara sahipler ve eminim ki diğer takımlar onları düşünüyor. Sınırlı programlarda Dani ve Hayden var ve eğer Citroen ile tam bir programa karşı 7 ralli gerçekleştirdiyseniz, muhtemelen bununla çok ilgileneceklerdi. Bu insanların bir arabayı tekrar paylaşmaktan mutlu olacağını sanmıyorum.” 

Geçen sezon uzun görüşmeler sonrasında Citroen’de karar kılmadan önce, Meeke’ye 2015 yılında Toyota tarafından bir anlaşma teklif edilmişti. Toyota takım sorumlusu Tommi Makinen, Meeke ile gelecekteki olası bir anlaşma hakkında konuşmak isteyebileceğini söyledi. M-Sport Ford patronu Malcolm Wilson ise, Autosport‘a yaptığı açıklamada, “WRC’de yarış kazanan ve bir İngiliz, pilot” dedi ve ekledi; “bu ülkede rallide iyi adımlar attığımızda kaybetmesine üzüldüğünü söyledi.”  Ancak Meeke ile ilgilenip ilgilenmeyeceği sorulduğunda, takımın pilot kadrosundan yana ‘çok mutlu’ olduğunu ekledi.| 30 Mayıs 2018 : 17.38

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top