Bodrum’da ilk günün lideri Mert Becce

Rally Halikarnassos’ta ilk gün, Mert Becce’nın liderliğinde tamamlandı. Suzuki Grand Vitara’sı ile ilk yarışına aracını taşıyan tır’ın gecikmesi nedeniyle gerginlik yaşayarak başlayab genç sporcu, yarışın ilk günü geçilen 7 km’lik tek etabını 9.45 toplam zamanı ile 10 dakika altında geçen tek sporcu oldu. Benzer Vitara’larla yarışan Mehmet Tüfekçioğlu 10.14 ile 2’nci, Cenk Gürpınar ise 10.24 ile 3’ncü zamanları kaydettiler.

Yarışın start zamanına kadar Bodrum’a ulaşamayan araçları yetişemediği için 7 sporcuya ilk etabın en kötü zamanı (24.43) verildi. Bunlar arasında geçen yılın 1’ncisi Tolga Yılmaz ve Ahmet Tınkır ve Tarık Ayvaz da var. Önceki yılın Türkiye Offroad Şampiyonu Ahmet Ünlü’nün Navara’sını alarak Bodrum’a tecrübeli kopilot Selçuk Akkafa ile birlikte katılan 2017 Türkiye Trail Takımlar Şampiyonu AVC Osmanlı’nın şampiyon pilotlarından Adnan Ofluoğlu, yarış öncesi sürüşünde sıkıntıyı hissettiği aracında orta diferansiyelin kırılması üzerine ilk etabı iki çeker ile geçti.

Etap zamanına 1,10 ceza alarak 11.57 ile servis alanına gelen Adnan Ofluoğlu, geceyi Ankara’dan yedek parça getirtmeyi organize etmekle geçirdi. Ajansa yaptığı ilk gün değerlendirmesinde, yedek parçanın yetişememesi halinde dahi iki cekerle etaba çıkacaklarını söyleyen tecrübeli sporcu, iddialarını koruduklarını savundu. Yarışta ilk gün geçilen kısa tek etabın en önemli özelliği ikinci gün (cuma) start sıralamasını belirlemesi. Rally Halikarnassos pazar günü finiş görecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bodrum, 20 Nisan 2018 : 01.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top