Rally Halikarnassos’ta podyum Suzuki’lerin

Bodrum’da devam etmekte olan Rally Halikarnassos’ta ikinci gün tamamlandı. Otomobiller kategorisinde 4xFourArt takımının Suzuki Grand Vitara’ları 1-2-3 olarak adeta podyumu rakiplerine kapadılar! Güne lider olarak başlayan İstanbullu genç yarışçı Mert Becce, üç farklı etabının geçildiği ikinci gün sonunda da liderliği elden bırakmadı. O’nun 2 saat 40 dakika 49 saniyelik zamanının 8 saniye ardından takım arkadaşı Mehmet Tüfekçioğlu 2’nci, üçüncü Grand Vitara ile Cenk Gürpınar da +10 dakika farkla ikinci günü üçüncü sırada tamamladılar.

Lider Mert Becce9

Bodrum’un Milas bölgesindeki üç zorlu etapta pek çok rally otomobili mekanik sorun yaşayarak gün sonunu ancak servis alanına çekilerek görebildi.. Geçen yıl Halikarnassos’ta otomobiller kategorisini kazanan Tolga Yılmaz-Ebru Erişti ikilisi yarışın 3’ncü etabında şanzımandan kaldılar. Servise çekilerek getirilen ‘Yakışıklı’ Cherokee’sine İzmir ve Ankara’dan yeni bir şanzıman arayışına girişen Tolga Yılmaz, ajansa yaptığı açıklamada yarın sabahki starta kadar yeni bir şanzıman bulabilmesi halinde parkura çıkabileceklerini, olmaması halinde ise yarışa veda edip Anatolia Cup’un diğer yarışlarına odaklanacaklarını söyledi.

4FourArt atölyesinde hazırladığı ve oğlu Mert Becce’nın şirketi Sportmarket.com’un brandingleri ile yarışan üç yeni Suzuki Grand Vitara’nın yarışın otomobiller kategorisinde ilk 3 sırayı paylaşmaları tecrübeli offroadçu Mehmet Becce’nın yüzünü fazlasıyla güldürürken, lider giden oğlu Mert ve takımın diğer müşteri pilotlarını yarışın en zor günü olan yarın için uyardı ve hepsinden temkinli olmalarını istedi. Suzuki’lerin ardından Burak Ahmet Çepni 4, Burak Ayvaz ise 5’nci gidiyorlar.

Adnan Ofluoğlu

2017 Türkiye Trail Takımlar Şampiyonu AVC Osmanlı takımının şampiyon pilotu Adnan Ofluoğlu, ilk gün yaşadığı diferansiyel sorunu nedeniyle bugün iki çeker yarışmak zorunda kaldı ama akşam servis alanında Ankara’dan getirilen diferansiyel ve aksları takıldıktan sonra Nissan Navara’sının yeniden dört çeker çekişine kavuşması ile keyfi yerine geldi. Otomobiller kategorisinde 3’ncü güne 9’ncu sırada başlayacak olan Adnan Ofluoğlu, ajansa yaptıği açıklamada tecrübeli kopilotu Selçuk Akkafa ile birlikte Datça etaplarından daha iyi sonuçlar çıkaracaklarını söyledi.

Yarışta 8’nci giden Tarık Gökbay, gün içinde yaşadıklarını Ralli Ajansı kamerasına anlatırken, üçüncü günden yana oldukça umutlu konuştu. Otomobillerin yanısıra suv, atv ve motorların da yarıştığı Halikarnassos’ta ikinci gün olan bugünün önemli bir kazasını motoru ile Ejder Erişti yaşadı. Kendisinden önce etapta giden iki takibinin yol kaybedip tersten gelmeleri sonrası bir rakibi ile kafa kafaya çarpışan Ejder Erişti’nin çatlayan sağ el bileği alçıya alındı, tedbir amacıyla da kendisine boyunduruk takıldı. Motoru da hasar gördüğü için yarıştan çekilen Ejder, servis alanında dinlenirken, çekilerek getirilen Yakışıklı Cherokee’sini de buruk karşıladı.

Diğer bir kare kasa Cherokee ile yarışan Doktor Hüseyin Kurt, hararet yapan aracı ıle etapta kaldı ancak akşam servis alanında Inan Motorsport’un genç sporcu patronu Suat Inan ve mekanik ekibin müdahalesi sonrası üçüncü güne hazırlanan aracıyla Datça ayağına katılacak. Rally Halikarnassos’ta üçüncü gün için araçlar bu gece feribotlara yüklenecek sporcular ise sabah erken saatte yine ferbotla Datca’ya geçecek. Yarış pazar günkü kısa bir dağ etabı ve şehre yakın seyirci etabı ile tamamlanacak.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Bodrum | 20 Nisan 2018 : 2015

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top