Motorsporları ile futbol buluştu!

ADAC ile TCR Almanya’da güçlü bir birlik oluştu. Volkswagen, bu hafta sonu 3.696 kilometrelik Oschersleben Arena Motorsport’ta  9 Golf GTI TCR’de ulusal şampiyonanın üçüncü sezonuna giriyor. Max Kruse Racing ilk kez gridde yerini alırken, takım müdürü ve WTCC efsanesi Franz Engstler tarafından yönetilen Engstler ekibi (üstte), TCR Almanya serisinde kalıcı bir fikstür açıkladı. Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets, “Almanya, TCR dünyasında en rekabetçi şampiyonlarından biri” dedi ve ekledi; “Golf GTI TCR’de 4 takım ve 9 sürücüye sahip olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Böylelikle, Volkswagen, TCR Almanya’daki en büyük müşteri araçlarını temsil ediyor.”

Engstler Motorsport için yarışanlar arasında yeni şampiyonluk sahibi TCR Ortadoğu şampiyonu Luca Engstler (D), deneyimli Kai Jordan (D) ve 4 kez dünya ralli şampiyonu Juha Kankkunen‘in oğlu Niko Kankkunen de olacak. VLN dayanıklılık şampiyonasının TCR klasmanında şampiyon olan ve Nürburgring 24 Saat’te şampiyon olan Benjamin Leuchter (D), Bundesliga takımının SV Werder Bremen takımının önde gelen profesyonel futbolcusu Max Kruse tarafından bir araya getirilen takımın lideri oldu. Steibel Motorsport ve Positione Motorsport takımlarının her biri, Sebastian Steibel (D) ve Jussi Kuusiniemi (FIN) için de 350PS’lik birer Golf yarıştırıyorlar.

Engstler Motorsport takımı, altı farklı Golf GTI TCR ile Fransız Théo Coicaud, Finli Niko Kankkunen, Çek Thoma Florian ve Alman pilotlar Luca Engstler, Justin Häußermann, Kai Jordan ile TCR Almanya’da pist çıkmaya hazırlanıyor. Engstler Motorsport, ADAC TCR Almanya serisinin kurucu üyelerinden biri ve yetenekli sürücülere otomobil yarışlarına yol gösteriyor. Dört kez dünya ralli şampiyonu Juha Kankkunen’in oğlu Niko Kankkunen ile takımın sahibi Franz Engstler’ın oğlu Luca Engstler ve geçen sezonun çaylaklarıydılar. Nico ve Luca babalarının yeteneklerini sürdüreceklerini açıkça gösterdiler. Franz Engstler, “ilk testlerin ardından şampiyonaya güvenle giriyoruz” dedi.

Max Kruse için ise çocukluk hayalleri gerçekleşiyor. Kim, Bundesliga ligde bir kariyer kariyeri hayal etmez? Ve kim motor yarışlarında profesyonel bir katılımı hayal etmiyor? Her ikisi de Werder Bremen forvet oyuncusu için 2018’de bir gerçek olacak. Kruse, ADAC TCR Almanya’sında kendi yarış ekibi ile ilk kez yarışacak. Takım lideri, Max Kruse’ın 10 numara taşıyacağını şu sözlerle açıklık getirdi; “elbette futbol sahasında geleneksel olarak giydiği numarayı pistte de taşıyacak”. Volkswagen için sürüş eğitmeni olarak çalışan Benjamin Leuchter, “başlamayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Ve ekledi; “kısa sürede güçlü bir takım kurduk. ADAC TCR Almanya’nın dünyanın en güçlü ulusal TCR serisi olduğunu hissediyorum, bu yüzden yeni bir ekip olarak bizim için hiç te kolay olmayacak. ” Yarış hafta sonu antrenmanlar ile başladı. Cumartesi günü (bugün) yerel saat ile saat 11: 55’te, Pazar günü ise yine yerel saat ile 10’da start alacak. Bu sezonun tüm yarışları, www.adac.de/motorsport adresinde canlı yayında da yayınlanacak. | 14 Nisan 2018 : 13.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top