AYOKS sezonu mangal başında açmaya hazırlanıyor!

Bahar esintilerinin en çok hissedildiği Ege ve İzmir’de, parkurlarda da kıpırdanmalar hafiften başladı. Ege bölgesinde otomobil sporlarını sevdirmek ve yeni sporcular kazandırmak hedefleriyle Aydın’da filizlenen ve her geçen gün sporda birleştirici ve destekleyici bir misyon üstlenen Aydın Otomobil ve Sporları Kulübü (AYOSK), yeni sezonun startını 29 Nisan’daki rallikros yarışında vermeden önce, 7 Nisan Cumartesi günü düzenleyeceğini duyurduğu bir mangal partisinde İzmirli, Aydınlı, kısaca Egeli tüm motor sporcuları, görevlileri, sevdalıları bir araya toplamayı amaçlıyor.

Sporun İzmir’deki en büyük destekçisi, 40 yıllık sporcu kariyeri ile duayenlik vasfına sahip olan ünlü rallici Mithat Diker’in, spora yeni ve genç isimler kazandırmak, meraklı gençleri yarış araçları ile buluşturmak, sporu yapılabilir seviyesinde yaygınlaştırmak için, hamiliğini, garajındaki yarış araçlarını ve tüm masraflarını üstlendiği yerel organizasyon 2018’de de İzmir Kupası adı altında ve otokros, tırmana ve mahalli ralliler disiplinlerinde AYOSK organizasyonları olarak yapılmaya devam edilecek.

Mithat Diker’in, ajansta yayınlanan ilgili haberde de değinildiği üzere, 2018’deki en büyük sürprizlerinden biri mahalli kupa kapsamında yapılacak olan mahalli ralliyi ‘gece rallisi’ olarak tertipleyerek nostalji yaşatılacak olması. Geçmiş yıllarda İstanbul’da yapılan gece rallilerini damaklarında hala canlı tutmayı başaranlar bu sezon İzmir’de yapılacağı duyurulan gece rallisini şimdiden iple çekerlerken, 7 Nisan’da Ayosk’un mangal partisinin adresinin gece rallisi için planlanan Kent Ormanı olması da ayrıca dikkat çekiyor. Ayosk’un düzenleyeceği mangal partisinde bir araya gelecek olan yerel ve misafir yarışçıların o günkü sohbetlerinin ortak konusu hiç şüphesiz, birkaç hafta sonra aynı alanda yapılacak olan gece rallisi üzerine fikir paylaşmaları olacak.

Kulüp, rallinin parkurunu gizli tutuyor olsa da, rallinin mekanını solumak, orman yollarında yürümek, hiç şüphesiz akıllarda‘yol notu’ öncesi bir hazırlık olarak da değerlendirilebilir. 7 Nisan Cumartesi günü saat 14’de başlayarak 18’e kadar devam edecek olan mangal partisinde, sadece Ege’nin sporcularını değil, görevlilerini ve yarış sevdalılarına da ev sahipliği yapmaya hazırlanan Mithat Diker, ajans aracılığı ile yaptığı çağrısında herkesi mangal başına davet ederken, iki yıl önce Ege Asal Motorspor olarak Ege’nin cennet köşelerinden Sığacık’ta düzenledikleri sezan açılış etkinliklerini de (altta fotoğraflar) anımsattı ve Kent Ormanı’ndaki mangal partisinde de damaklarda kalacak lezzet, akıllarda yer edinecek yeni anılar yaşanacağını söyledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul, 4 Nisan 2018 : 23.07

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top