Volkswagen Polo R Supercar

Volkswagen’in yeni Polo R Supercar’ı Autostadt Wolfsburg’da gün yüzüne çıktı!. FIA World Rallycross Championship (WRX) için 570 hp ve 4WD güç merkezi yeni bir görünüme sahip. Optimize edilmiş aerodinamiğin yanı sıra, yeni bir stratejik ortaklık sergiliyor: Volkswagen’in en güçlü ve sportif üretim modellerinin simgesi olan Volkswagen R, 2018’de PSRX Volkswagen İsveç ekibinin ortağı ve Volkswagen Motorsport ile işbirliğini yoğunlaştırmakta. Yeni WRX sezonu, 14/15 Nisan’da Barselona’da (E) başlıyor. Küresel seri, 13/14 Ekim tarihlerinde Hamburg’un eteklerinde bulunan Buxtehude’yi ziyaret edecek.

Rallikrosta dünya şampiyonu Johan Kristoffersson ile takım sahibi ve rallikros süperstarı Peter Solberg’in izlediği yeni Volkswagen Polo R Supercar, Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets, PSRX takım başkanı Pernilla Solberg ve Volkswagen R’nin genel müdürü Jost Capito tarafından lanse edildi. Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets “bununla ilgili hiç bir sorun yok, yeni sezon çok heyecan verici olmayı vaat ediyor. Özellikle Audi ve Peugeot, unvanımızı elimizden almak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar” dedi ve ekledi; “amacımız Johan ve Petter’e iyi bir araba sağlamak, bu da onların dünya şampiyonluğuna meydan okumasını sağlayacak. Bunu başaracağımıza ve Volkswagen R ile olan yeni ortaklığın bize daha da fazla güç sağlayacağına eminim.”

Volkswagen R şirketinin genel müdürü Jost Capito, FIA Dünya Rallikros Şampiyonasındaki ortaklığı sabırsızlıkla bekliyor: “Volkswagen R, her zaman motor yarışlarından ilham ve tutku aldı. Şimdi Volkswagen Motorsport ve PSRX ekibindeki meslektaşlarımızla yakın işbirliği içinde bu nitelikleri aktif olarak inşa edeceğiz. FIA Dünya Ralli Şampiyonu gerçekten heyecan verici olacak ve ortaklarımızla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” PSRX Volkswagen İsveç’in takım sorumlusu Pernilla Solberg, yeni sezona şu şekilde bakıyor: “avcı ya da avlanan olmak ne kadar kolay? Dürüst olmak gerekirse, kolay, ama kesinlikle bu yıl avlanan olacağız. Biz hazırız, tüm takım kararlı, tutkulu ve inanılmaz yetenekli. Ekibimiz, herkesin elinden geleni yaptığı ve birbirlerine yardım ettiği bir aile. Hedeflerimiz kristal berraklığında: Geçen sene kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz.”

Dünya şampiyonu, 1 numaralı otomobille başlayacak olan Johan Kristoffersson ise “yeni Polo R Supercar ile yapılan ilk testler çok iyi geçti. Adamlar muhteşem bir iş çıkardılar. Dünya şampiyonu olarak, özellikle baskı altındayım ama bunu umursamıyorum. Tam tersine, muhteşem ve heyecan verici rekabetler bekliyorum, özellikle takım arkadaşım Petter ile” diye konuştu. 2014 ve 2015 dünya rallikros şampiyonu Petter Solberg, 11 numaralı arabada yer alacak; “sonunda tekrar yarışmak için sabırsızlanıyorum! Her dakika detayın sezonun başlangıcında mükemmel çalışması gerektiği için beklenti şu an büyük. İlk sezonun ardından PSRX Volkswagen İsveç için muhteşem bir başarı elde ettikten sonra, ekibimiz artık geçen yılın sonunda kaldığımız yerden devam etmek için motive oldu! Ancak, muhalefetin 2018’de daha da güçlü olmasını bekliyorum. Kesinlikle kolay olmayacak” dedi.

Yeni dış tasarım bu yılki Polo R Supercar’ı selefinden ayırt etmeyi kolaylaştırıyor. WRX’de Volkswagen’in teknik proje yöneticisi Fabrice van Ertvelde, “geçen yılın modeline göre en önemli değişiklikler otomobilin ön tarafında yapıldı” diye açıkladı. Rallikroslarda özellikle hassas bir alan olan motor soğutması, aerodinamiklere özel bir vurgu ile yeniden tasarlandı. Bu, 2018 Polo R Supercar’ı çok daha verimli hale getirecek. İkinci önemli özellik ise yeni bir arka kanadın tasarımıydı, bu da daha fazla etki yaratıyor ve çok çeşitli yeni kurulum seçeneklerine izin veriyor. FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’ndaki kısa, yakın ve görkemli yarışlar için ideal bir şekilde donatılmak amacıyla Polo’nun kaputunun altında neler olup bittiğini daha da geliştirirken detaylara dikkat çekildi. FIA Dünya Rallikros şampiyonası, üç kıtada 12 yılı aşkın bir süre düzenleniyor. Sezon, 14/15 Nisan’da Barselona (E) ‘de başladı ve 24/25 Kasım’da Cape Town (SA)’ daki büyük final ile sona erdi. WRX sirki ilk kez Silverstone’da (GB) yeniden tasarlanan devreye girerken, Austin’deki yarış dizisi ABD’de ilk kez çıkmayı işaretliyor. 15 araba ve sürücüler şu anda en üst sınıf, RX Supercar Serisi için kayıtlı. Bunlar arasında, Petter Solberg, dünya şampiyonu Johan Kristoffersson, ralli yıldızı Sébastien Loeb ve DTM şampiyonu Mattias Ekström dahil olmak üzere motor sporları dünyasından büyük isimler bulunuyor. | 20 Mart 2018 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top